Camaj optužio Bardhija: Bitniji mu novac od volje stranke

“Ono što sada nije sigurno je da li će nam on (Bardhi) dati pečat stranke, u što sumnjamo”, kazao je Nikola Camaj
131 pregleda 7 komentar(a)
Nikola Camaj, Foto: Savo Prelević
Nikola Camaj, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.09.2016. 06:46h

Da bi dobio više novca iz budžeta, predsjednik Demokratskog saveza Mehmet Bardhi je spreman da ulazi u koalicije koje mnogi članovi stranke ne žele, zato spremamo svoju izbornu listu za izbore, kazao je juče odbornik DS-a Nikola Camaj.

On je “Vijestima” kazao da se lider stranke oglušio o njihove zahtjeve i da bezuspješno pokušavaju da stupe u kontakt sa njim.

“Na koju igru on to igra mi sada ne znamo, ali mi smo odlučili da izlazimo na izbore. Ono što sada nije sigurno je da li će nam on dati pečat stranke, u što sumnjamo, ali s obzirom na to da nam zakon omogućava mi ćemo to pravo koristiti”, rekao je Camaj.

Predsjednik DS-a kazao je da nije tačno da dio članova ne može da stupi u kontakt s njim i da mu nije jasno koji su razlozi za te tvrdnje.

Na pitanje “Vijesti” kako će nastupiti na izborima, Bardhi nije direktno odgovorio ali je nagovijestio da će to biti u koaliciji, jer im ona, kako je dodao, garantuje bolju zastupljenost u parlamentu.

Usljed velikog nezadovoljstva u stranci, ogranci u četiri opštine (Malesija, Plav, Gusinje i Rožaje) ali i veliki broj članova u drugim opštinama saglasili su se da formiraju izbornu listu.

Na pitanje “Vijesti” koji su, po njegovom mišljenju, razlozi za odluku Bardhija, odbornik smatra da je u pitanju novac.

“Pretpostavljam da je ubijeđen da ne bi ga mi poslušali da idemo u neke koalicije za koje je on spreman za, vjerovatno, postotak budžeta. Mi smatramo da naši građani vrijede mnogo više, mnogo dragocjeniji su od onoga malog postotka, za čim vapi gospodin Bardhi,” kazao je.

Camaj je kazao da nezadovoljstvo u stranci koju vodi Bardhi nije novo.

“Tokom prošlih parlamentarnih izbora mi nismo podržali koaliciju sa (predsjednikom Demokratske partije Famitorom) Đekom i Nikom Đeljošajem (poslanik Albanske alternative), jer smo znali da to nije zdrava koalicija, što se i dokazalo”, rekao je.

Koalicioni sporazum Demokratske partije, Demokratskog saveza i Albanske alternative je predviđao da dvije godine poslaničkogmandata pripadaju nekom iz DP ili AA, a druge dvije godine nekome iz DS-a.

Međutim, Đeljošaj nije predao poslanički mandat Bardhiju.

Albanci da ne budu kao do sada dekor, nego faktor u CG

Odbornik DS-a Nikola Camaj je kazao da zaista misli da građani albanske nacionalnosti zaslužuju mnogo više nego što im nude koalicije i od onoga što znače lični i partijski interesi.

“Mislim da Albanci u Crnoj Gori imaju potrebu za listom koja nije spremna za nezdrave koalicije, koja nije spremna za trule kompromise, koja je spremna da Albancima u Crnoj Gori obezbjedi da budu faktor u Crnoj Gori a ne dekor, ne ukras. Ovo što smo imali zadnje bar tri, četiri godine svi mi znamo, i Albanci, i to su pratili mediji, sve što se desilo oko podrške Vladi, oko drugih stvari, da smo tamo bili samo dektor,” kazao je Camaj.

Bonus video: