Đukanović obišao hidrocentralu Itaipu

Đukanović danas završava dvodnevnu posjetu Paragvaju susretima s najvišim predstavnicima zakonodavne i sudske vlasti, kao i s predstavnicima Crnogorske zajednice
624 pregleda 2 komentar(a)
Đukanović u obilasku, Foto: SLUŽBA ZA INFORMISANJE PREDSJEDNIKA CRNE GORE
Đukanović u obilasku, Foto: SLUŽBA ZA INFORMISANJE PREDSJEDNIKA CRNE GORE
Ažurirano: 13.12.2018. 14:25h

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović obišao je hidrocentralu Itaipu, u pratnji generalnog direktora, udaljenu nešto manje od sat vremena leta od Asunsiona, avionom koji mu je stavio na raspolaganje predsjednik Mario Abdo Benitez.

Itaipu je proglašena za jedno od sedam svjetskih čuda kao moderni graditeljski poduhvat. To je zajednički projekat Paragvaja i Brazila, na rijeci Parana, na samoj granici. Brana je duga oko 8 kilometara, a visoka oko 200 metara. Prije dvije godine HE Itaipu je proizvela preko 100 milijardi kwh, što predstavlja svjetski rekord.

HE Itaipu zadovoljava oko 15% potreba Brazila, i u potpunosti sve potrebe Paragvaja, koji je i veliki izvoznik energije, koja je stoprocentno obnovljiva u ovoj zemlji.

"U razgovoru sa Đukanovićem domaćini su se interesovali u kojoj su fazi pripremljenosti projekti za proizvodnju hidroenergije u Crnoj Gori, o kojima su informisani u pripremi za ovaj susret2, saopšteno je Službe za informisanje Predsjednika Crne Gore.

Đukanović danas završava dvodnevnu posjetu Paragvaju susretima s najvišim predstavnicima zakonodavne i sudske vlasti, kao i s predstavnicima Crnogorske zajednice.

Bonus video: