Lista DPS: Andrija Nikolić, Nikola Janović, Petar Porobić...

Novinarka Aleksandra Vuković je 28. na listi, dok je bivši selektor vaterpolo reprezentacije Petar Porobić na 42. mjestu
197 pregleda 301 komentar(a)
DPS izborna lista, Duško Marković, Foto: Darvin Murić
DPS izborna lista, Duško Marković, Foto: Darvin Murić
Ažurirano: 09.09.2016. 18:50h

Demokratska partija socijalista je predstavila listu kandidata za poslanike za izbore u oktobru koju predvodi lider te partije Milo Đukanović.

Na listi slijede Duško Marković, Milutin Simović, Daliborka Pejović, Mevludin Nuhodžić, Tarzan Milošević, Branimir Gvozdenović, Zorica Kovačević, Miodrag Radunović i Vladan Vučelić.

Za predstavnika Liberalne partije je rezervisano 11. mjesto, a na visokom 14. mjestu je bivši vaterpolista Nikola Janović, dok je na 17. mjestu novinar Andrija Nikolić.

Novinarka Aleksandra Vuković je 28. na listi, dok je bivši selektor vaterpolo reprezentacije Petar Porobić na 42. mjestu.

Na listi nema Milice Pejanović-Đurišić, Vladimira Kavarića. Radivoja Nikčevića, Husnije Šabovića, Zorana Jelića...

Zamjenik predsjednika DPS-a Duško Marković kazao je, odgovarajući na pitanje da li su Pejanović-Đurišić, Jelić, Kavarić odlučili da ne budu na listi, ili ih je partija sklonila, da je ovo lista koja je najbolja ponuda građanima.

"Oni koji nisu na listi su dio najužeg političkog tima, i nakon 16. oktobra ostaju dio tima" rekao je Marković.

Upitan da li to što su na listi Petar Ivanović i Daliborka Pejović znači da će DPS nastaviti sa politikom afere "Snimak" i sukobljavanja sa medijima koji o njima kritički pišu, Marković je rekao da lista DPS-a nije lista konfrontacije.

Komentarišući izjave premijera Mila Đukanovića da nije vjenčan politikom, Marković je rekao da je ta izjava samo potvrda vizionarstva premijera. "Svaka druga izjava bila bi potcjenjivanje potencijala Crne Gore i potencijala partije" kazao je on na konferenciji za novinare.

Bonus video: