CEMI: Građani da se prijave za nadgledanje izbora

Iz te nevladine organizacije ranije su saopštili da će rasporediti više od hiljadu kratkoročnih posmatrača sa ciljem pokrivanja svih biračkih mjesta
0 komentar(a)
Izbori, Foto: Boris Pejović
Izbori, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 08.09.2016. 10:06h

Centar za monitoring i istraživanje (CeMI) pozvao je zainteresovane građane da se prijave za nadgledanje parlamentarnih izbora zakazanih za 16. oktobar i time, kako su kazali, daju svoj doprinos u otkrivanju i praćenju neregularnosti u izbornom procesu.

Iz te nevladine organizacije ranije su saopštili da će rasporediti više od hiljadu kratkoročnih posmatrača sa ciljem pokrivanja svih biračkih mjesta.

„U cilju promocije građanskog nadgledanja izbora, CeMI poziva sve zainteresovane da se priključe mreži i daju svoj doprinos u osiguranju demokratskih i fer izbora, otkrivanju i praćenju neregularnosti u izbornom procesu kroz promovisanje nepristrasnosti u pružanju povratnih informacija“, kaže se u saopštenju.

Nadgledanje parlamentarnih izbora sprovodi se u okviru projekta „Građansko nadgledanje parlamentarnih izbora 2016“, koji ima za cilj da doprinese demokratskim uslovima za održavanje transparentnih, slobodnih i poštenih izbora kroz građansku kontrolu izbornog procesa.

Projekat finansiraju ambasade Velike Britanije i Republike Njemačke u Podgorici i ambasada Kraljevine Holandije u Beogradu.

Bonus video: