Đukanović: DPS najvjerovatnije samostalno na izbore

Đukanović je saopštio da je DPS vrlo otvoren za saradnju sa svima sa sličnim programskim principima
58 pregleda 88 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Biro za odnose sa javnošću
Milo Đukanović, Foto: Biro za odnose sa javnošću
Ažurirano: 06.09.2016. 15:33h

Demokratska partija socijalista (DPS) najvjerovatnije će na parlamentarne izbore 16. oktobra izaći samostalno, a konačnu odluku o tome donijeće ubrzo stranački organi, poručio je lider te partije, Milo Đukanović.

“Apsolutno raspoloženje u DPS-u i svim njegovim organima je da na ovim izborima učestvujemo samostalno. Vjerujem da to nikoga ne iznenađuje”, rekao je Đukanović novinarima u Ulcinju.

Kako je kazao, 18 godina su bili u jednomkoalicionom aranžmanu. “Mislimo da je, nakon toga, najodgovornije građanima se predstaviti samostalno”.

Đukanović je ocijenio da se pojedini akteri na crnogorskoj političkoj sceni udružuju “i prirodno i neprirodno, i žele na taj način da zakamufliraju nešto na sebi, naprije nešto što je njihova politička moć i uticaj”.

Đukanović je saopštio da je DPS vrlo otvoren za saradnju sa svima sa sličnim programskim principima.

“Nije najvažnije da li su nam procenti tih partija potrebni, čak i u pod uslovom da kao partija dođemo do apsolutne vlasti, tražili bi saradnju sa što je moguće širim krugom partnera, zato što mislimo da je Crnoj Gori i njenoj budućoj stabilnosti i razvoju potreban širi politički front partija koji će činiti vlast”, poručio je Đukanović.

Bonus video: