Skup DF-a u Nikšiću: Đukanović će 16. oktobra biti izbačen iz kabineta

Nebojša Medojević okupljenima poručio da će DF ukoliko dođe na vlast uvesti državu blagostanja i da će garantovati radna mjesta
71 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.09.2016. 19:26h

Najava izborne kampanje Demokratskog fronta krenula je večeras velikim skupom koji je organizovan ispred Sabornog hrama u Nikšiću. Kiša koja nije prestajala da pada nije spriječila pristalice DF-a iz gotovo cijele Crne Gore da se okupe u gradu pod Trebjesom i poruče „Mi ili on“.

„Ovako, kao što večeras pada kiša, pašće Milo i njegova družina“, poručio je lider Radničke partije Janko Vučinić.

Obraćanje je počeo skandirajući „Milo lopovove“, što su horski prihvatile okupljene pristalice.

„Ovdje je bilo 20.000 radnika dok nije došla kriminalna vlast Mila Đukanovića. Dozvolili smo da naša djeca rade kao nadničari, kod kriminalaca. Nama više Metalca, Željezare, Rudnika boksita. Vratićemo Željezaru i tamo će ljudi da rade za svoje porodice, ne za DPS”, kazao je Vučinić.

Demokratski front, kazao je lider Radničke partije, smatra da je posao osnovni preduslov života i zato narod treba 16 oktobra, da odluči “Mi ili on”.

Predrag Bulatović je kazao da je ovaj režim “uništio Crnu Goru, opljačkao fabrike i osiromašio građane”.

“Naša različitost je naša snaga sa jasnim ciljem, da pobijedimo režim Mila Đukanovića. Pozivamo sve istinske opozicione snage, jer ima i lažnih koje sjede u Vladi, da nam se pridruže. Mi jedini nijesmo pravili trule kompromise, zato ih pozivam pod naš krov da smijenimo vlast. Crna Gora više nema vremena da čeka”, poručio je Bulatović.

Prema riječima Strahinje Bulajić Nikšić je postao sinonim privredne propasti.

“Ovaj grad koji je bio simbol prosperiteta i privredna uzdanica lagano umire. Sve što su pogledali sve su uništili Đukanović i njegovi podanici. Demokratski front ima plan i mi tvrdimo da Željezara, Rudnici boksita i druga preduzeća imaju priliku za budućnost”, kazao je Bulajić.

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević zahvalio se polovini stanovništva Crne Gore koji 27.godina trpe ovu vladavinu.

“Zahvaljujem ženana Crne Gore koje su očuvale porodicu u ovom vremenu. Mi jedini imamo plan. Vaša plata će biti zamijenjena najmane onom od 350 eura. Mi uvodimo državu blagostanja, garantujemo radna mjesta. DF nudi da se dobro živi od rada. Ajmo svi da 16. oktobra vratimo osmijeh na lica naših žena”, kazao je Medojević i dodao da je kiša pokazatelj da DF može da izdrži sve.

“Ovo je kiša sa berićetom i šaje poruku od Boga ispred ovog doma - gotov je. Crna Gora će 17. oktobra biti uređena država i svi odgovorni za propadanje Crne Gore biće prvedeni poznaniju prava”, poručio je Milan Knežević.

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić pitao je Nikšićane da li im je dosta Đukanovićeve korupcije i da li su dovoljno propatili pod “njegovom lopovskom vlašću”.

“Da li ste spremni za nova radna mjesta, za nove mogućnosti, i za jaku ekonomiju koja nam je svima potrebna. Zato, Nikšićani, podignite svoj glas. Podignite ga tako da vas Milo čuje. Recite mu da nam je dosta njegovih neuspjeha, njegovih zloupotreba i da smo spremni za promjene”, poručio je Mandić.

Svi okupljeni ispred Sabornog hrama imaju isti cilj - da se izbore za dostojanstven život svih građana Crne Gore, za nove poslove i nove šanse za mlade, da radi Crna Gora. “Ne možemo više da čekamo ni dana. Vrijeme čekanja je prošlo. Ovi izbori neće ličiti na one prethodnih godina. Zaplašivanje nas ovoga puta neće zaustaviti, kao ni kupovina glasova. Recite lopovima iz DPS-a da se više ne plašimo”, kazao je Mandić i poručio da će Đukanović 16. oktobra biti “izbačen iz kabineta”.

“Pobjedu nam niko neće servirati na srebrnom poslužavniku. Milov poraz na biralištima 16. oktobra zahtijeva od nas disciplinu, nepokolebljivu istrajnost, i težak rad. Naša vojska sastavljena od hiljada volontera koja svakog dana postaje sve brojnija, spremna je da zakuca na svaka vrata, da prepješači svaku ulicu, uđe u svaki sokak, da zađe u svako ćoše ove zemlje. Srbi ili Crnogorci, hrišćani ili muslimani, mladi, stari, muškarci i žene, niko neće biti zaboravljen. Širite priču, kažite svakom glasaču koga sretnete: u kući DF-a ima mjesta za svakoga, jer svaki glas protiv Đukanovića i njegove lopovske bande je glas za novi početak i novu nadu za sve nas”, poručio je Mandić i pozvao sve da se probude i ponovo povjeruju da su promjene moguće.

Galerija

Bonus video: