Filipović poziva na proteste: Propadanje se nastavlja, ako Buljaricu damo Vladi

"Lokalni parlament... raspravlja o prenosu opštinskih ingerencija Savjetu za privatizaciju i na taj način se neprincipijelnom političkom većinom Budva odriče svog prava na lokalnu samoupravu", kazao je Filipović
57 pregleda 18 komentar(a)
Ljubo Filipović, Foto: Vuk Lajović
Ljubo Filipović, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 05.09.2016. 06:42h

Predsjednik Fondacije Budva 2020 i bivši potpredsjednik Opštine Ljubomir Filipović ocijenio je da će se nastaviti dalje urušavanje tog grada, ako Vlada, a ne lokalna skupština, bude odlučivala o prodaji zemlje u Buljarici.

On je saopštio da očekuje da će se svi odazvati pozivu i doći na veliki protest zakazan za 12. septembar, kada bi Skupština trebalo da raspravlja o odluci kojom je predviđeno da se pravo prodaje zemljišta prenese sa Opštine na Savjet za privatizaciju.

Budvanske Demokrate pozvale su sve predstavnike partija, NVO sektora i građane na protest.

"Lokalni parlament... raspravlja o prenosu opštinskih ingerencija Savjetu za privatizaciju i na taj način se neprincipijelnom političkom većinom Budva odriče svog prava na lokalnu samoupravu. Već dugo se priprema prodaja ovog dijela obale, koji se nalazi u blizini granične linije Budve i Bara. Kada se stalo sa Kraljičinom plažom, nastavilo se sa Buljaricom koja se naslanja na nju i brdo Dubovica”, kazao je Filipović za “Vijesti”.

On je istakao da, za razliku od prvog projekta koji je “zaustavljen odustajanjem investitora koji nisu imali strpljenja da sačekaju konsenzus glavnih političkih aktera u Crnoj Gori, ovdje izgleda imamo saglasnost svih strana koje su se ranije sukobile, jer je predsjednik glavnog kontrolno-pravnog tijela SDP Nikola Martinović zastupnik Vlade u ovom poslu”.

“Cijeli proces oko Buljarice bolje je isplaniran jer je jedan dio ljudi zadovoljen donošenjem DUP-a Buljarica 1, a Mitropolija, kao jedan od krupnijih vlasnika zemljišta, dala je blagoslov iz svojih razloga. Nije problem u prodaji državne imovine, niti u privlačenju stranih investicija otkud god da one dolaze. Problem je u nepovjerenju koje imamo prema institucijama koje se tim poslom bave. Problem je u licemjerstvu koje zastupa javni interes sve dok se on ne kosi sa uskim ličnim”.

Filipović je ocijenio da je nebitno koje boje nosimo, jesmo li učestvovali u vlasti, ogriješili se o Budvu ili ne, jer jedino ako većina kaže “ne” daljem uništavanju - imamo šansu.

Bonus video: