Kurpejović: SD će se baviti otvaranjem radnih mjesta

Kurpejović je kazala da je priča o promjenama izbornog zakonodavstva koja se plasira mjesec i po pred izbore "samo traženje alibija za izvjestan izborni poraz sa kojim će se opozicija suočiti"
134 pregleda 30 komentar(a)
Mubera Kurpejović, Foto: Zoran Đurić
Mubera Kurpejović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 01.09.2016. 16:15h

Socijaldemokrate Crne Gore će se, umjesto demagoškim temama poput izbornog zakonodavstva, koja se od strane opozicije pokušavaju nametnuti, baviti nuđenjem konkretnih rješenja koje će rezultirati otvaranjem novih i čuvanjem postojećih radnih mjesta, saopštila je poslanica SD-a Mubera Kurpejović.

"Mi se, kao partija moderne ljevice, bavimo konkretnim stvarima od kojih će naši građani imati koristi, a ne dnevno-političkim temama od kojih samo političari imaju korist. Najbolji dokaz za to je upravo činjenica da su se ove teme sjetili baš sad, u sred kampanje", saopštila je ona.

Kurpejović je kazala da je priča o promjenama izbornog zakonodavstva koja se plasira mjesec i po pred izbore "samo traženje alibija za izvjestan izborni poraz sa kojim će se opozicija suočiti."

"Zato se mi kao ozbiljna partija nemamo vremena baviti ovakvim temama koje u nedostatku sopstvene vizije razvoja naše države opozicija nevješto pokušava da aktuelizuje, već ćemo dosljedno biti posvećeni nuđenju konkretnih rješenja koja će rezultirati otvaranjem novih i čuvanjem postojećih radnih mjesta, privrednim rastom, ravnomjernim regionalnim razvojem, pravednom raspodjelom stvorenog, a posebno pružanjem mogućnosti za afirmaciju mladih u Crnoj Gori. Mi u SD-u smo svjesni da samo bogata država može biti država pune socijalne pravde kojoj kao nova moderna partija težimo. A bogate države nema ako se stalno vraćate u prošlost, kao što to opozicija na žalost konstatno čini, a što se i na ovom primjeru može vidjeti, nego ako ste, poput nas u SD-u, okrenuti budućnosti, i ako umjesto praznih obećanja nudite rješenja, posebno u oblasti ekonomije. SD hoće da okupi Crnu Goru, ali ne oko vještačkih tema poput ove, nego oko novog modela ekonomskog rasta koji nudimo našim građanima", zaključila je Kurpejović.

Bonus video: