Milić o predizbornoj koaliciji: Možemo se ujediniti u različitostima

Milić je upoznao ambasadora Atanasijua sa jučerašnjom odlukom Glavnog odbora o koalicionom nastupa SNP-a na parlamentarnim izborima
1 komentar(a)
Srđan Milić, Sotiriosi Atanasi, Foto: SNP
Srđan Milić, Sotiriosi Atanasi, Foto: SNP
Ažurirano: 01.09.2016. 11:55h

Predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore Srđan Milić primio je danas Nj.E. Sotiriosa Atanasijua, ambasadora Republike Grčke u Crnoj Gori. Sastanku je prisutvovala i Maria Alerta, sekretar u Ambasadi.

Tema sastanka bila je aktuelna politička situacija u Crnoj Gori, s posebnim osvrtom na predstojeće parlamentarne i lokalne izbore zakazane za 16.oktobar.

"Milić je upoznao ambasadora Atanasijua sa jučerašnjom odlukom Glavnog odbora o koalicionom nastupa SNP-a na parlamentarnim izborima, kao i sa programom realizacije izborne kampanje partije. Predsjednik SNP-a je istakao da odluka o stupanju u predizbornu koaliciju pokazuje kako se možemo ujediniti u različitostima, kako bi došli do prosperitetne, pravedne i socijalno odgovorne države. Ovo je veliki korak za Crnu Goru, koja zaslužuje da dobije novu vlast koja će raditi za dobrobit svih njenih građana", saopšteno je iz SNP-a.

Tokom razgovora, predsjednik Milić je predočio grčkom ambasadoru Predlog zakona SNP-a o dopuni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju koji je podnijet u julu u skupštinsku proceduru. Povodom ovog akta zakazana je vanredna sjednica parlamenta 30. avgusta, ali, nažalost, voljom većine odbijeno je da se uopšte raspravlja o Predlogu naše partije.

"Predsjednik SNP-a je istakao da u nezavidnoj socijalno-ekonomskoj situaciji u kojoj se nalaze građani Crne Gore, a posebno većina penzionera, elementarno je bilo korektno da se dopusti skupštinska rasprava o Inicijativi SNP-a, čija bi rješenja omogućila poboljšanje uslova obračuna penzija. Pojedini poslanici ne glasanjem za dnevni red pokazali su šta zapravo misle o velikom dijelu populacije i koliko im je stalo da se poboljšaju i ostvare njihove osnovne životne potrebe", navode iz SNP-a.

“I zbog ovog pitanja, ali i svih drugih anomalija u našem društvu, koje već skoro dvije decenije opterećuju Crnu Goru i usporavaju njen razvoj, građani ove zemlje zaslužuju odgovorniju i kredibilnu alternativu. Cilj je stvaranje Crne Gore državom socijalne pravde i narodnog legitimiteta. Naša obaveza je da napravimo alternativu sadašnjem lošem načinu upravljanja Crnom Gorom, kako bi se formirala izvršna vlast koja će sačuvati i zaštititi građane ove zemlje od daljeg socijalnog i ekonomskog propadanja i unižavanja”, zaključio je predsjednik Milić.

Bonus video: