Demokrate traže vanrednu sjednicu o Vujanoviću

Iz Demokratske Crne Gore je saopšteno da je njihova politička inicijativa, uz podršku kolega iz opozicije, ušla u proceduru koja, kako se ocjenjuje, mora rezultirati skupštinskom raspravom
70 pregleda 1 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 31.08.2016. 14:03h

Poslanici parlamenta, njih 32, predložili su da Skupština pokrene postupak za utvrđivanje da li je predsjednik Crne Gore Filip Vujanović povrijedio Ustav neraspisivanjem izbora za Glavni grad, kao i za Tuzi i Golubovce, i zatražili da se vanredna sjednica održi 15. septembra.

Iz Demokratske Crne Gore je saopšteno da je njihova politička inicijativa, uz podršku kolega iz opozicije, ušla u proceduru koja, kako se ocjenjuje, mora rezultirati skupštinskom raspravom.

Ustavni odbor Skupštine je dužan da, kako se navodi, najkasnije u roku od osam dana, razmotri Predlog i Skupštini podnese izvještaj.

Demokrate vjeruju da je odbijanje predsjednika Crne Gore da postupi po zakonu i raspiše izbore za izbor odbornika za skupštine opština Golubovci i Tuzi, i vanredne izbore za Skupštinu Glavnog grada dovoljan i jasan dokaz da je povrijedio Ustav.

"I da će potrebna većina poslanika donijeti odluku o pokretanju postupka za utvrđivanje da li je Predsjednik Crne Gore povrijedio Ustav, čime bi se stekli uslovi da konačnu odluku o tome donese Ustavni sud Crne Gore", kaže se u saopštenju.

Bonus video: