Demokratska srpska stranka pristupila Demokratskom frontu

Predsjednica DSS-a, Dragica Perović kazala je da se ta partija kao najjača vanparlamentarna opoziciona stranka i kao ozbiljan i odgovoran politički subjekt odazvala na poziv DF-a
490 pregleda 158 komentar(a)
Dragica Perović, Foto: Luka Zeković
Dragica Perović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 31.08.2016. 17:21h

Demokratska srpska stranka (DSS) pridružila se Demokratskom frontu (DF) sa kojim će nastupiti na parlamentarnim izborima. Konačna izborna lista, kako je saopšteno na konferenciji za novinare, biće poznata sjutra. Predsjednica DSS-a, Dragica Perović kazala je da se ta partija kao najjača vanparlamentarna opoziciona stranka i kao ozbiljan i odgovoran politički subjekt odazvala na poziv DF-a. Ona je poručila da nema više vremena i da Crna Gora više ne može da čeka. „Oktobarski izbori su idelana prilika za političko detonizovanje DPS-a na čelu sa Milom Đukanovićem“, smatra Perović. Ona je kazala da je DF za DSS "dobar okvir za prave opozicionare, jer Front nikada nije sarađivao sa Milom Đukanovićem, a uz to je i pokazao hrabrost i odlučnost u borbi protiv Đukanovićeve diktature". „Vrijeme je da ovaj izborni tender iskoristimo. Pozivamo naše članove simpatizere i birače da glasom na izborima doprinesu demokratskoj smjeni vlasti koja uništava Crnu Goru na svim poljima. Spisak je dug, ali posebno na ekonomskom, socijalnom, moralno političkom i duhovnom", rekla je Perović. Ona je navela da su predstojeći izbori svojevrstan referendum na kojem će se odlučivati o sudbini Crne Gore. „Mi, građani imamo dva puta, biraćemo između pogubne vladavine Mila Đukanovića i njegove družine koja je rukovođena svojim ličnim interesima uništila crnogorsku ekonomiju, stvorila siromaštvo, nezaposlenost, kriminal i korupciju i novog kojeg nudi prava opozicija, koji nudi DF čiji je partner sada i DSS - da radi Crna Gora. Mi ili oni!", poručila je Perović. Funkcioner DF-a, Nebojša Medojović ocijenio je da je taj politički savez opotimalan okvir za djelovanje svih političkih subjekata koji misle da je Đukanović dio problema a ne dio rješenja.

On je naveo da je vrijeme da se sve ideološke, političke i programske razlike stave po strani. „Šesnaestog oktobra Crna Gora će biti pred izborom koji je veoma jednostavan i lak“. „Mi, građani Crne Gore, demokratska opozicija, demokratska altetnativa koja želi korjenite promjene sistema ili on – Milo Đukanović sa svojim satelitima, lažnim opoziconarima, kupljenim analitičarima i svim koji svih ovih godina učestvuju u opstanku ovoga režima u Crnoj Gori“, rekao je Medojević. On je pozvao sve opozicine partije i pojedince da se pridruže, kako je rekao, jedinoj sigirnoj, demokratskoj opozicionoj alternativi koja nikad nije sjela za sto sa Milom Đukanovićem.

Funkcioner DF-a, Milan Knežević kazao je da će taj politički savez sjutra prije predaje izborne liste zvanično prezentovati, program, videspotove i prezentacije potpisivanja koalicionog sporazuma. „Bićete blagovremeno obaviještini kada DF potpiše koalicioni sporazum i koji će se još politički subjekti naći na listi DF-a“, dodao je Knežević.

Bonus video: