Demokrate: Mi nosimo kravate oko vrata, a vi lisice na rukama

"Bolje je dijeliti čokoladice u Nikšiću, nego jesti zatvorsku hranu u Spužu“
97 pregleda 95 komentar(a)
Demokrate, Foto: Demokrate
Demokrate, Foto: Demokrate
Ažurirano: 29.08.2016. 14:20h

Na saopštenje nikšićkog Opštinskog odbora DPS-a da za ozbiljnu „političku priču nije dovoljna crvena kravata”, već “dobar program i kvalitetan kadar koji će iznijeti taj program”, reagovale su nikšićke Demokrate koje su vladajućoj partiji poručili da njihove kravate “nijesu, niti će ikada biti spuška garderoba”.

“Za DPS su jedini kvalitetan kadar organizovane kriminalne grupe u okviru kojih se ređaju funkcioneri DPS-a. Za razliku od Vas, mi nećemo mjenjati kravate iz političkih razloga zato što nikada nećemo krasti, pljačkati, prekopavati trgove pred izbore, i dijeliti besplatne udžbenike jedino u predizbornom periodu. Mi nosimo kravate oko vrata, a vi lisice na rukama“, poručile su Demokrate u saopštenju za javnost.

DPS je prozvao odbornike Demokrata koji ne prisustvuju zasijedanju lokalnog parlamenta, a redovno primaju odborničke naknade.

„Svi odbornici opozicije bojkotuju lokalni parlament zbog političke korupcije. Dok naši funkcioneri legitimno bojkotuju parlament, vašim funkcionerima se navlače prugasta odijela. Dok naši funkcioneri razgovaraju sa građanima, vaši funkcioneri priznaju krivicu i nagađaju se o visini kazne. Bolje je dijeliti čokoladice u Nikšiću, nego jesti zatvorsku hranu u Spužu“, stoji u saopštenju Demokrata.

Oni pitaju DPS ako je u Nikšiću sve redovno i lokalna uprava funkcioniše u punom kapacitetu, pa zato ne treba skratiti mandat odbornicima i raspisati prijevremene lokalne izbore, znači li to da je u Andrijevici „vanredno stanje i da vaša vlast funkcioniše u ograničenom kapacitetu“.

„Istina je da je DPS u Nikšiću pobjegao od izbora, pokazao strah od izbornog poraza i neizmjerni politički kukavičluk. Shodno onoj narodnoj izreci ’Ko sokola nema, i kukavici se veseli’, tako i DPS u odsustvu rezultata i kompetentnog kadra hvali se sa nekoliko zakrpljenih trotoara, terasom privatnog hotela, a posebno su ponosni na osuđena lica“, zaključuju Demokrate.

Bonus video: