DPS Kolašin: Vladajuća koalicija nije zavrijedila podršku

Klub odbornika te stranke čestitao je svim Kolašinkama i Kolašincima Dan opštine
91 pregleda 7 komentar(a)
Kolašin, Veletrgovina, Foto: Dragana Šćepanović
Kolašin, Veletrgovina, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 26.08.2016. 11:56h

Odbornici Dmokratske partije socijalista (DPS) neće prisustvovati svečanoj sjednici lokalnog parlamenta, koja će se u nedjelju održati povodom Dana opštine. U saopštenju te stranke navodi se da je razlog za bojkot „ činjenica da vladajuća koalicija SDP, SNP i DF, podržani od Demokrata i Demosa, u svom dosadašnjem radu ničim nije zavrijedili podršku“.

„Bojkot je naš odgovor rezultatima njihovog dosadašnjeg vladanja. Uspješnost te političke mješavine, ogleda se samo u održavanju na vlasti, bez ijednog ostvarenog izbornog obećanja, što će, sa žaljenjem moramo konstatovati, ostaviti nesagledive posledice na opštinu i građane“, kažu u DPS.

Oni tvrde da kolašinska vladajuća koalicija „pokušava na sve načine da na rukovodeća mjesta postavi partijske vojnike, rođake i poslušnike, zanemarujući činjenicu da provjera legitimitete pred građanima doći vrlo brzo“.

„Partitokratija, nepotizam, partijsko zapošljavanje, nezakonito otpuštanje radnika,progon političkih neistomišljenika, nepoštovanje odluka inspekcijskih organa,nezakonist u radu i su manir njihovog rada, što nije bilo za očekivati od onih koji se stalno pozivaju na zakonitost I transparetnost u radu. Na kraju ih želimo podsjetiti da su potrošili više od pola mandata, a da nijesu izgradili ni jedan infrastrukturni objekat, napravili ni jedan most,sagradili seoski vodovod ,popravili put do katuna …“, piše u saopštenju kolašinskog DPS.

Klub odbornika te stranke čestitao je svim Kolašinkama i Kolašincima Dan opštine, s ponosom se, kako su napisali, prisjećajući obilježavanja tog praznika „kada je DPS bio okosnica vlasti, a što je uvijek pratio dugačak spisak izgrađenih infrastrukturnih objekata na gradskom, prigradskom i seoskom podrucju“.

Bonus video: