Ministarstvo: Preduzete mjere 24. oktobra naređene u skladu sa Ustavom, Zakonom i Pravilom službe

U saopštenju se dodaje da je nakon izbijanja nemira u Podgorici, svim jedinicama Vojske Crne Gore linijom komandovanja naređeno da sprovedu mjere dodatnog pojačanog obezbjeđenja vojnih objekata i objekata Ministarstva odbrane
5 komentar(a)
Ministarstvo odbrane, Foto: Vijesti online
Ministarstvo odbrane, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 24.08.2016. 16:23h

Ministarstvo odbrane saopštilo je da su sve preduzete mjere 24. oktobra prošle godine naređene u skladu sa Ustavom, Zakonom i Pravilom službe, i da su bile isključivo u svrhu pojačanog obezbjeđenja i zaštite objekata i materijalnih sredstava Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore.

Oni su reagovali na današnju izjavu poslanika Demokratskog fronta Nebojše Medojevića, koji je kazao da je načelnik generalštaba Vojske Crne Gore usmenom naredbom dao uzbunu svim jedinicama Vojske u noći 24.10.2015 godine.

"Povodom izjave koju je dao poslanik Medojević, a nakon ostvarenog uvida u zvanična dokumenta Generalštaba Vojske Crne Gore, koji je u skladu sa Zakonom o parlamentarnom nadzoru i zahtjevu poslanika Medojevića omogućen tokom dana, Ministarstvo odbrane ukazuje na sledeće činjenice: Kao što je više puta saopšteno javnosti i u Skupštini Crne Gore, sve mjere koje su preduzete u Vojsci Crne Gore dana 24.10.2015.godine, naređene su u skladu sa Ustavom, Zakonom i Pravilom službe, i bile su isključivo u svrhu pojačanog obezbjeđenja i zaštite objekata i materijalnih sredstava Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je nakon izbijanja nemira u Podgorici, svim jedinicama Vojske Crne Gore linijom komandovanja naređeno da sprovedu mjere dodatnog pojačanog obezbjeđenja vojnih objekata i objekata Ministarstva odbrane.

"Dakle, pozivanje pripadnika VCG u svoje jedinice imalo je samo jedan cilj: sprovođenje zakonske obaveze zaštite imovine i objekata koje koristi Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore. Još jednom naglašavamo da su sve mjere u Vojsci preduzete u skladu sa Ustavom i zakonima koje je donijela Skupština Crne Gore i da nema nikakvog govora o zloupotrebi Vojske Crne Gore u političke svrhe, već naprotiv, Vojska Crne Gore je pod punom demokratskom i civilnom kontrolom po najvećim standardima EU i NATO", zaključeno je u reagovanju Ministarstva odbrane.

Bonus video: