Gotovo svi lideri „izgaraju od rada”

”Ne očekujte da vam prenesem žalopojke kako, kao patriotski čin, radno izgaram ovog ljeta,” kazao je Lekić, koji je bio na Žabljaku
68 pregleda 26 komentar(a)
Miodrag Lekić, Foto: Privatna arhiva
Miodrag Lekić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 22.08.2016. 19:06h

Ako im je vjerovati na riječ, lideri političkih partija dočekaće 1. septembar umorni jer su ljetnje odmore proveli radno. Umjesto baškarenja na plaži, leškarenja u hladu Durmitora ili u eksluzivnim ljetovalištima, većina predsjednika političkih partija radila je vrijedno, obilazeći birače od kojih očekuju da ih 16. oktobra podrže na parlamentarnim izborima.

Neki od njih spojili su nekoliko dana da odmore, a jedino je lider Demosa Miodrag Lekić priznao da je odmarao na Žabljaku.

“Uspio sam da nakon održavanja sjednice Glavnog odbora na Žabljaku ostanem u božanstvenom durmitorskom kraju nedjelju dana. Ostalo je skok za vikend ka jugu, Bar - Ulcinj. U međuvremenu je dominantno Podgorica, objektivno lijep grad, istina, ne baš mnogo, u julu i avgustu,” kazao je za “Vijesti”.

Lekić je kazao da ne želi, poput ostalih, da govori kako radi i samo radi.

“Pošto odgovornost za javnu riječ vidim bitno drugačije, ne očekujte da vam prenesem žalopojke kako, kao patriotski čin, radno izgaram ovog ljeta,” kazao je.

Lekić se nada da će i ugrabiti nekoliko dana odmora poslije izbora.

“Priželjkujem, makar nakratko, odmor poslije izbora, i to u obliku nekog 'bjekstva prema nepoznatom pravcu',” kazao je.

Iz kabineta premijera Mila Đukanovića nisu odgovorili na pitanja „Vijesti“ da li je imao vremena da se relaksira od političkih obaveza, s obziorm na to da su raspisani izbori. Njega su, međutim, početkom avgusta na plaži u Pržnu beogradski mediji uslikali u opuštenoj atmosferi sa suprugom i sinom u jednom restoranu, a krajem jula viđen je i na Adi Bojani.

S obzriom na to da je primorac, doskorašnji šef Skupštine Ranko Krivokapić mogao je i ovog avgusta da spoji lijepo i korisno, pa je dio vremena proveo na partijskim sastancima dok je u pauzama imao prilike da uživa u rodnom Kotoru.

„Vijestima“ je rečeno da je lider SDP-a do 6. avgusta bio u pretkampanji - razgovarao je sa stranačkim kolegama o načinu izlaska na izbore, odnosno prednostima i nedostacima političkog saveza građanske opozicije. Drugu nedjelju avgusta Krivokapić je proveo relaksiranije, kombinacijom odmora i obaveza, a danas se očekuje u Podgorici gdje ga čeka sjednica Glavnog odbora SDP-a, na kojoj se očekuje odluka o načinu nastupa na izborima i tome da li treba da pođu stopama GP URA ili Demosa.

Privilegiju da ima nekretnine na moru uživa i lider URA Žarko Rakčević, koji je u pauzama stranačkih konsultacija nakon što su napustili Vladu izbornog povjerenja, na raspolaganju imao svoju vilu „Oliva“ u Petrovcu. Rakčević tamo uglavnom provodi vikende iako su i oni, kako su kazali iz URA, uglavnom radni.

Nešto sjevernije, u metropoli crnogorskog turizma, nekretnine ima i predsjednik SNP-a Srđan Milić. Međutim, da li je porodici pomagao u izdavanju apartmana nismo saznali, jer „Vijestima“ iz stranke nisu odgovorili na pitanja da li je Milić imao vremena za odmor s obzirom na to da su raspisani izbori.

Po riječima jednog od lidera Demokratskog fronta Andrije Mandića, vremena za odmor se nema.

„Naravno da nijesam na godišnjem odmoru, u toku je kampanja za izbore i svi kapaciteti DF-a su angažovani u našem pohodu na pobjedu 16. oktobra,” kazao je Mandić i dodao: “Svakodnevno sam na terenu sa svojim prijateljima i kolegama iz DF-a. Intenzivno obilazimo Crnu Goru, razgovaramo sa ljudima od Grblja, Herceg Novog, Bara do Župe Nikšićke, Pljevalja, Andrijevice, Kuča, Pipera, i saopštavamo zbog čega će Crnoj Gori biti bolje nakon što DF preuzme vlast“.

Dodao je da su vrijedne i hiljade njihovih volontera i aktivista. „Oni su ovih dana preplavili gradove Crne Gore. Crna Gora nema vremena da čeka, Crna Gora mora da radi,“ rekao je za “Vijesti”.

Da se nema vremena za odmor poručile su i Demokrate.

„Od osnivanja Demokrata predsjednik mr Aleksa Bečić nije koristio godišnji odmor. Predsjednik Demokrata već punih 16 mjeseci intenzivno sprovodi veoma zahtjevnu kampanju 'Pobjede, a ne podjele', obilazeći Crnu Goru sedam dana u nedjelji, 14 časova na dan, dakle i vikendom i praznicima“, saopšteno je „Vijestima“ iz stranke.

Demokrate su kazale da Bečić namjerava da do kraja avgusta obiđe čitav sjeverni region, a razlog je, ističu, jasan: “Đukanović i organizovane kriminalne grupe se ne pobjeđuju salonskim radom pet dana u sedmici, osam časova na dan, korišćenjem godišnjih odmora i trošenjem sredstava građana Crne Gore.”

Nema odmora ni poslije izbora, jer ćemo imati posla u budućoj vladi

Predaha nema ni za predsjednika Pozitivne Darka Pajovića i njegovu zamjenicu Azru Jasavić.

„Ova godina je bez odmora za funkcionere Pozitivne. Nećemo biti ni poslije izbora na odmoru, jer ćemo imati posla u budućoj Vladi“, saopšteno je „Vijestima“ iz stranke.

Predsjednik Skupštine i potpredsjednica Vlade ovih dana besomučno obilaze gradove, institucije i investitore, a, kako je ranije Dejan Milovac iz MANS-a ocijenio u razgovoru za naš list, oni očigledno koriste državne funkcije radi ubiranja političkih poena.

O posjeti Pajovića Narodnoj kuhinji Milovac da se nada da nema onih koji sumnjaju da je njegov "silazak u narod" motivisan bilo čime drugim do pokušajem da se uoči narednih izbora poboljša rejting njegove partije.

Tome u prilog ide i činjenica da poslije svakog saopštenja o posjeti šefa Skupštine ili potpredsjednice Vlade nedugo zatim slijedi saopštenje Pozitivne Crne Gore. U nekim slučajevima Pozitivna čak koristi i fotografije iz Vladine službe, kao što je posljednji primjer kada je Jasavić obišla porodicu koja decenijama pravi čunove.

Bonus video: