"Lekić zaboravlja ko je omogućio posjetu Velijua"

Funkcioner DF-a Milun Zogović kazao je da taj politički savez budno prati sva dešavanja na crnogorskoj društveno–političkoj sceni ali, kako je naveo, nijesu željeli da reaguju na temu posjete Velijua Crnoj Gori i da joj time pridaju značaj.
123 pregleda 12 komentar(a)
Milun Zogović, Foto: Demokratski front
Milun Zogović, Foto: Demokratski front
Ažurirano: 21.08.2016. 18:47h

Lider Demosa Miodrag Lekić zaboravlja da je posjetu Fatmira Velijua Crnoj Gori omogućio njegov prvi saradnik i ministar unutrašnjih poslova, Goran Danilović, saopšteno je iz Demokratskog fronta (DF).

Lekić je ranije ocijenio da je turneja po Crnoj Gori javnog zagovornika oduzimanja crnogorske teritorije, indikativan incident.

Funkcioner DF-a Milun Zogović kazao je da taj politički savez budno prati sva dešavanja na crnogorskoj društveno–političkoj sceni ali, kako je naveo, nijesu željeli da reauguju na temu posjete Velijua Crnoj Gori i da joj time pridaju značaj.

„Ali smo zato obavezni da reagujemo na indikativno političko licemjerstvo Lekića, koji govori o negativnim efektima pomenute posjete, slučajno ili namjerno zaboravlajući da je upravo njegov prvi saradnik, ministar unutrašnjih poslova u vladi Mila Đukanovića, Goran Danilović, omogućio tu posjetu“, navodi se u reagovanju Zogovića.

Prema njegovim riječima, primjereno bi bilo da je Lekić prethodno preventivno upozorio Danilovića sa navodima sa kojima danas uopoznaje crnogorsku javnost, kako bi mu pomogao da se pravilno odredi.

„Ili je,možda, ministar Danilović promijenio mentore i savjetodavce. pa stoga Lekić napada njegovu odluku“, dodao je Zogović.

Kako je naveo, prilično su prozirni politički lupinzi kojima se pokušava zamagliti suština i odgovor na pitanje ko je zapravo omogućio tu posjetu.

„Simptomatično je i to da prethodni ministar policije protjeruje sveštenike Srpske pravoslavne crkve iz Crne Gore, a da njegov naslednik Danilović omogućava ovakve posjete. Jedno je sigurno, da je pogubno ako se radi o kontinuitetu pogrešne politike“, zaključio je Zogović.

Bonus video: