Konjević: Tužilaštvo da utvrdi je li ministarka prekršila zakon

Poslanik Socijaldemokratske partije podnio prijavu ODT Podgorica, traži odgovor
2587 pregleda 0 komentar(a)
Konjević, Foto: Boris Pejović
Konjević, Foto: Boris Pejović

Poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević zatražio je od Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici da utvrdi da li je ministarka javne uprave Suzana Pribilović prekršila zakon, jer nije postupila po presudi Upravnog suda.

Upravni sud je presudio u korist bivše upravne inspektorke Dragice Anđelić, koju je Pribilovićeva smijenila kada je preuzela taj resor.

On je u prijavi podsjetio na izjavu ministarke u skupštinskom Odboru za politički sistem, pravosuđe i upravu da je “dobila presudu, ali da naravno nije postupila po njoj”.

Konjević je juče, tokom poslaničkih pitanja u Skupštini, saopštio da je podnio prijavu ODT.

“Imajući u vidu da nijeste ispoštovali član 138 Zakona o državnim službenicima i namještenicima, obratio sam se nadležnom Osnovnom državnom tužilaštvu, da provjeri da li u vašem postupanju ima krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti, jer novo rješenje je trebalo da donesete na bazi presude Upravnog suda”, kazao je Konjević ministarki.

On je kazao da je Pribilovićeva u avgustu dobila rješenje Komisije za žalbe, te da novo rješenje nije donijela puna četiri mjeseca.

“To je direktno kršenje zakona, direktna zloupotreba vaše moći kao ministra...”, rekao je Konjević.

Pribilovićeva je kazala da se radi o postupku u kome je prethodna glavna upravna inspektorka razriješena njenom odlukom”.

“Sud je ukazao na određene nepravilnosti i nedostatke koje treba otkloniti, i iz tog razloga poništio rješenje Komisije za žalbe i predmet je meni vraćen na ponovni postupak i odlučivanje”, rekla je ministarka.

Pribilovićeva proziva poslanika da ni on nije poštovao rokove

“Kao što je taj Zakon od 20 dana za postupanje po rješenju Komisije za žalbe važio za mene, tako je važio i za vas u vrijeme kada ste odlučivali po rješenjima Komisije za žalbe i davali ste sebi za pravo da vas više od godinu i po po dva puta upozorava Komisija za žalbe da donesete odluku, a vi to niste poštovali”, rekla je Suzana Pribilović Konjeviću u Skupštini, aludirajući na vrijeme dok je bio ministar unutrašnjih poslova.

Konjević je poručio Pribilovićevoj da podnese krivičnu prijavu protiv njega ako ima dokaze da je nešto nezakonito uradio.

Bonus video: