Pozitivna aktuelizovala pitanje izgradnje Gradskog pozorišta u Podgorici

Kako iz partije objašnjavaju još ništa se nije uradilo po tom pitanju, a kako navode potrebe su sve veće, jer je veliki broj mladih glumaca, producenata, reditelja i ostalih dramskih umjetnika, koji su bez angažmana
8 komentar(a)
Pozitivna Crna Gora, Foto: Pozitivna Crna Gora
Pozitivna Crna Gora, Foto: Pozitivna Crna Gora
Ažurirano: 15.08.2016. 12:38h

Član Sekretarijata za kulturu Pozitivne Crne Gore Milivoje Lakić uputio je zahtjev Gradonačelniku Podgorice sa pitanjem, šta je preduzeto i šta će biti preduzeto, kako bi se riješilo pitanje Gradskog pozorišta u Podgorici, saopšteno je iz ove partije.

"Naime, već duži niz godina se planira izgradnja nove zgrade Gradskog pozorišta u Podgorici i do sada je raspisano pet tendera, koji su bili neuspješni. Ponude na tim tenderima su bile neispravne, dok su na tenderu 2015.godine, sve tri bile neispravne. Skoro decenija je prošla, a rješenja za Gradsko pozorište u Podgorici nema. Planirano je da se izgradi na prostoru nekadašnjeg Kina Kultura, sredstvima od prodaje zgrade, u kojoj je Gradsko pozorište bilo podstanar" navodi se u saopštenju.

Kako iz partije objašnjavaju još ništa se nije uradilo po tom pitanju, a kako navode potrebe su sve veće, jer je veliki broj mladih glumaca, producenata, reditelja i ostalih dramskih umjetnika, koji su bez angažmana.

"Zahtijevamo da znamo šta je preduzeto i mnogo važnije pitanje, šta će biti i kada preduzeto, kako bi se riješilo pitanje Gradskog pozorišta u Podgorici" ističe se u saopšetnju.

Bonus video: