Demokrate Bakoviću: Vaš problem je vezanost za aktuelnu vlast

"Vaš problem je, nažalost, drugačije prirode i uslovljen je Vašom vezanošću za aktuelnu vlast" - poručili su iz tabora Demokrata ombudsmanu Šućku Bakoviću.
3 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Demokrate
Aleksa Bečić, Foto: Demokrate
Ažurirano: 08.08.2016. 15:14h

Jasan nam je problem sa kojim ste se susreli u postupanju po našoj pritužbi. Taj problem ne proizilazi iz složenosti predmeta, jer su zakonske norme koje su obavezivale Predsjednika Crne Gore da donese odluke o raspisivanju izbora za izbor odbornika Skupštine opštine Tuzi, Skupštine opštine Golubovci i Skupštine Glavnog grada - Podgorica više nego jasne, da im tumača ne treba. Vaš problem je, nažalost, drugačije prirode i uslovljen je Vašom vezanošću za aktuelnu vlast.

Samo Zaštitnik kojem je zaštita interesa vrha vlasti ispred zaštite slobode i prava građana, može tumačiti kao pritisak na instituciju naš predlog, da u skladu sa zakonom, samostalno i nezavisno, na načelima pravde i pravičnosti na efikasan način preduzme mjere za zaštitu ljudskih prava i sloboda.

Održavanje lokalnih izbora u opštinama Tuzi i Golubovci i vanrednih izbora u Glavnom gradu, istovremeno sa parlamentarnim izborima u Crnoj Gori 16. oktobra 2016. godine, nije u interesu aktuelne vlasti. U toj činjenici sadržani su svi razlozi koji Vas, očigledno, opredjeljuju da mišljenje u ovom predmetu i odgovarajuću preporuku ne donesete do 15. avgusta 2016. godine. Upravo tog datuma ističe rok do kojeg je Predsjednik Crne Gore u mogućnosti da donese odluku o održavanja. naznačenih lokalnih izbora istovremeno sa predstojećim parlamentarnim izborima.

Demokrate su sigurne da uskoro dolazi vrijeme odgovornosti u Crnoj Gori. Vrijeme odgovornosti za svakog ko povrijedi slobode i prava građana, makar to činio i sam Predsjednik Crne Gore, kao i vrijeme odgovornosti za one koji su, po Ustavu, dužni da štite slobode i prava građana, ali to ne čine.

Bonus video: