Liberali Budva: Možemo samostalno ali ne iskljucujemo koaliciju

"Od svega nabrojanog smo dobili atak na budžete građana, u vidu oporezivanja imanja na kojima ste dragi sugrađani ucrtavali a niste priveli namjeni"
3 komentar(a)
Liberalna partija logo, Foto: Liberalna partija
Liberalna partija logo, Foto: Liberalna partija
Ažurirano: 05.08.2016. 14:29h

Liberali Budve su spremni za samostalni nastup na predstojećim izborima zakazanim za 16. oktobra ove godine, ali takođe ne isključuju ni stvaranje jedne široke prograđanske koalicije.

"Koalicija bi morala prevazići sve ideološke i političke razlike zbog trenutne situacije u Budvi, a prioritet da joj budu elementarne potrebe građana i privrede u Budvi za bolji i kvalitetniji život svih, konačnu odluku donijeće Glavni Odbor partije na prijedlog Opštinskog Odbora ", navodi se u saopštenju Libealne partije.

Kako dodaju liberali imaju svoju viziju Budve, a ona je u potpunoj suprotnosti današnjoj Budvi.

"Za ove četiri godine nastojali smo da usmjerimo koalicione partnere na pravi put, a to je put izgradnje infrastrukturnih projekata, komunalnog i ambijentalnog uređenja prostora, izgradnju novih vrtića i dječjih igrališta, puštanje u rad već postojećih i izgradnju novih parking mijesta, završetak šetališta u Petrovcu i riješavanje atmosverskih voda, raspisivanje tendera za stazu „Lungo mare“ na Svetom Stefanu, puštanje u rad garaže u Rafailovićima, izgradnju obilaznice od Lastve Grbaljske do Markovića, riješavanje problema kanalizacije od Buljarice do Jaza koja je morala bit prioritet svih prioriteta odnosno krucijalna elementarna potreba svih nas. Smanjenje komunalne buke u gradu i riješavanje taxista, donošenje odluke o umanjenju komunalija za sve naše sugrađane koji se bave izdavanjem soba, apartmana i na taj način pospiješivanje njihove i sveobuhvatne turističke ponude Budve. Poništavanje odluke o cijeni koštanja vode i hitno revidiranje ugovora sa „Regionalnim vodovodom“ (puštanje u rad 3 lokalna vodoizvorišta). Izgradnju jednog novog i savremenog Doma zdravlja gdje bi se mogle pružiti sve medicinske usluge koje dragi sugrađani apsolutno zaslužujemo kao metropola turizma. Od svega nabrojanog smo dobili atak na budžete građana, u vidu oporezivanja imanja na kojima ste dragi sugrađani ucrtavali a niste priveli namjeni, tako da sad ukoliko se ne budete odricali zarade od sezone plaćajući svoje šume do kojih u većini slučajeva nema ni putne infrastrukture, opština će vam to oduzimati na način stavljanja hipoteka i fiducija, što će reći da neko u ovako urbanistički haotičnoj sredini stimuliše gradnju sa jedne strane a sa druge strane nadoknađuje deficit (pljačku) opštinske kase iz predhodnog perioda ", zaključuje se u saopštenju Budvanskih Liberala

Bonus video: