Prve sjednice odbora 15. avgusta

Prvu sjednicu Odbora za praćenje primjene zakona o izboru odbornika i poslanika u dijelu koji se odnosi na medije sazvala je predsjednica tog privremenog radnog tijela Nada Drobnjak, za 15. avgust
0 komentar(a)
Skupština Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Skupština Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.08.2016. 10:45h

Predsjednik Skupštine Darko Pajović sazvao je konstitutivne sjednice Odbora za praćenje primjene zakona i drugih propisa od značaja za izgrađivanje povjerenja u izborni proces za 15. avgust i Privremenog odbora za nadzor nad istragama slučajeva ugrožavanja bezbjednosti novinara i medijskih kuća za 22. avgust.

Prvu sjednicu Odbora za praćenje primjene zakona o izboru odbornika i poslanika u dijelu koji se odnosi na medije sazvala je predsjednica tog privremenog radnog tijela Nada Drobnjak, za 15. avgust.

Skupština je na sjednici 28. jula donijela Odluka o izboru članova Odbora za praćenje primjene zakona i drugih propisa od značaja za izgrađivanje povjerenja u izborni proces.

Donijeta je Odluka o izboru osam članova Privremenog odbora za nadzor nad istragama slučajeva ugrožavanja bezbjednosti novinara i medijskih kuća i Odluku o obrazovanju Odbora za praćenje primjene zakona o izboru odbornika i poslanika u dijelu koji se odnosi na medije.

Za članove Odbora za praćenje primjene zakona i drugih propisa od značaja za izgrađivanje povjerenja u izborni proces izabrani su Milutin Simović, Miodrag Vuković, Predrag Sekulić, Mevludin Nuhodžić, Suljo Mustafić, Zorica Martinović, Ljerka Dragičević, Draginja Vuksanović, Dritan Abazović, Miloš Konatar, Neven Gošović i Zoran Miljanić.

Za članove Privremenog odbora za nadzor nad istragama slučajeva ugrožavanja bezbjednosti novinara i medijskih kuća izabrani su Marta Šćepanović, Milorad Vuletić, Goran Tuponja, Andrija Popović, Emilo Labudović, Koča Pavlović, Srđan Milić i Izet Bralić.

Za predsjednicu Odbora za praćenje primjene zakona o izboru odbornika i poslanika u dijelu koji se odnosi na medije, izabrana je Nada Drobnjak, za zamjenika predsjednice Danko Šarančić.

Članovi su Žana Filipović, Goran Tuponja, Suljo Mustafić, Genci Nimanbegu, Slaven Radunović, Koča Pavlović, Vladislav Bojović i Danijela Marković.

Bonus video: