Milić: Opozicija na izborima da bude kao Island na EP

Upitan za pregovore sa liderom Demosa Midragom Lekićem o eventualnom zajedničkom nastupu na izborima, predsjednik SNP-a je istakao da je legitiman i samostalan i izlazak u različitim koalicijama na izbore
174 pregleda 14 komentar(a)
Srđan Milić, Foto: Luka Zeković
Srđan Milić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 03.08.2016. 10:29h

Sinhronizovano djelovanje i međusobno nenapadanje opozicije je ključ uspjeha na izborima, ocijenio je danas predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Srđan Milić.

On je rekao da nije bitno da li će opozicija nastupiti u jednoj ili više kolona, već da li će taj nastup biti sinhronizovan ili ne.

"Za opoziciju najbolje rješenje jeste sinhronizovano djelovanje, pa da li je u pitanju izlazak na izbore, bojkot ili protesti", kazao je Milić.

On se pozvao na primjer fudbalske reprezentacije Islanda, koja je bila najprijatnije iznenađenje na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

"Njihova fudbalska reprezentacija, gledajući pojedinačno igrače, nije bila među onima kojima je predviđen neki uspjeh na nedavnom Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Ali, na tom turniru svi igrači Islanda pokazali su šta znači pravi timski nastup, bez soliranja i želje da se pojedinac istakne, već je interes čitavog tima stavljan u prvi plan", rekao je Milić.

Prema njegovim riječima, svjedoci smo da je opozicija u prošlosti često dolazila do samih vrata pobjede na izborima ili ih čak i otvarala, ali zbog nesinhronizacije nije te uspjehe valorizovala na pravi način, već je DPS, zahvaljujući svom bogatom arsenalu mahinacija, ostajao na vlasti.

“Zato SNP poziva opoziciju da naš cilj bude više poslaničkih mandata od DPS-a, a ne ko će unutar opozicionog bloka biti prvi”, kazao je Milić portalu Antena M.

Upitan za pregovore sa liderom Demosa Midragom Lekićem o eventualnom zajedničkom nastupu na izborima, predsjednik SNP-a je istakao da je legitiman i samostalan i izlazak u različitim koalicijama na izbore.

“Eventualne koalicije trebaju biti oformljene sa programski srodnim subjektima, jer cilj ne treba da bude udruživanje radi udruživanje, već promjena dosadašnjeg načina vladanja, koji je doveo Crnu Goru na ivicu ekonomskog sunovrata. U tom smislu i pravcu bio je i razgovor sa Lekićem”, naveo je Milić.

On je pozvao sve koji žele fer i slobodne izbore da zajedno rade da se to i ostvari.

“Koristim priliku da pozovem i ostale političke partije da dostavljaju informacije/saznanja oko problema koji karakterišu birački spisak Crne Gore, umjesto što šire defetizam kod građana pričom o "80 hiljada" fantoma u biračkom spisku. Sigurno je da ih ima i da se za njih moraju dostaviti konkretni podaci, umjesto pokušaja da se traže jeftini politički poeni obračunom u okviru opozicije”, kazao je Milić.

Upitan da li u SNP-u vlada jedinstvo, on je rekao da će ta stranka i dalje značajno i aktivno učestovati u političkim dešavanjima i pored neskrivenih nedobronamjernih pobuda određenih parapolitičkih centara moći da nanesu što više štete SNP-u.

“Nije to slučajno, jer je SNP garant istinskih i stvarnih promjena sistema vladanja u Crnoj Gori, a toga se mnogi plaše. Mogu im poručiti – s punim pravom se plašite”, naveo je Milić i dodao da će njegova stranka biti značajan dio buduće nove vlasti.

Bonus video: