Brajović: Opozicija ušla u Vladu da bi je paralisala

On je rekao da su građani Crne Gore već uvidjeli da im ta čudna mješavina nekadašnjih djelova Demokratskog fronta (DF), antiratnog profiterstva i potpuno precijenjene političke važnosti pojedinaca ništa dobro ne može donijeti
29 komentar(a)
Ivan Brajović, Foto: Boris Pejović
Ivan Brajović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 02.08.2016. 10:32h

Jedina nestabilnost koju bi mogao da izazove eventualni izlazak opozicione trojke iz vlasti jeste nestabilnost u njihovim redovima, ocijenio je predsjednik Socijaldemokrata Ivan Brajović.

On je kazao portalu Antena M da su u vezi sa tim potpuno ravnodušni.

„Mi znamo da nijesu ni ušli u Vladu da bi poboljšali, nego da bi paralisali njen rad. Sada kada su svjesni da u tome nijesu uspjeli, da iza sebe nemaju nikakvih rezultata, došli su u situaciju da što god urade pogriješiće“, kazao je Brajović.

On je rekao da su građani Crne Gore već uvidjeli da im ta čudna mješavina nekadašnjih djelova Demokratskog fronta (DF), antiratnog profiterstva i potpuno precijenjene političke važnosti pojedinaca ništa dobro ne može donijeti

On je kazao da su Socijaldemokrate apsolutno spremne za samostalan nastup, jer sve relevantne informacije sa terena govore da je očekuje odličan izborni rezultat.

„Ipak, kao ozbiljna partija, definitivnu odluku o načinu izlaska na izbore ćemo donijeti na partijskim organima, vođeni isključivo našim vitalnim državnim i nacionalnim interesima“, kazao je Brajović.

Prema njegovim riječima, nezavisno od načina na koji će izaći na izbore, niko ne treba da sumnja u to da će Socijaldemokrate i nakon izbora biti jedan od ključnih činilaca na političkoj sceni.

„Negativna kampanja i konstantni napadi kojima smo izloženi, najbolji su dokaz naše snage, koja je iz dana u dan sve veća, pa mnogima smeta. Da nije tako, niko nas ne bi ni pominjao“, rekao je Brajović.

On je ocijernio da etikete o takozvanoj “direktorskoj partiji” i “produženoj ruci DPS-a” dolaze najčešće od nekih bivših partijskih drugova.

„Istih onih koji su koliko do juče na predizbornim skupovima toliko veličali lik i djelo Mila Đukanovića, da vjerujemo da je i njemu od tolike hvale bilo neprijatno. Naravno da onima koji su služili DPS-u smeta naše partnerstvo sa tom partijom“, kazao je Brajović.

Prepoznatljiv izborni program, kaže on, koji je dominantno okrenut otvaranju novih radnih mjesta je ono što Socijhaldemokrate razlikuje ne samo od DPS-a, nego i od svih drugih.

„S druge strane, razlike koje u odnosu na DPS imamo, posebno u dijelu ekonomije, ne smetaju nam da zajedno vršimo vlast, dokle god imamo više programskih i političkih sličnosti, jer sa nekim moramo sarađivati da bismo sa pozicije vlasti realizovali svoj ekonomski program“, rekao je Brajović.

Kako je kazao, izborna matematika je takva da se vlast u Crnoj Gori može praviti ili sa DPS-om ili sa DF-om.

„Ne postoji nikakva međuvarijanta. A kad je već tako, onda nikakvu dilemu nemamo, jer je prirodno da nastavimo saradnju sa DPS-om, zato što sa njim imamo neuporedivo više programskih i političkih sličnosti“, rekao je Brajović.

On je naglasio da to ne znači da Socijaldemokrate nijesu svjesni brojnih devijacija i nepravdi u društvu.

„Ali smo isto tako svjesni da je ispravljanje tih devijacija proces, da to ne možete uspješno raditi iz opozicije, da za to treba vremena, ali i da zbog toga ne treba dovesti u pitanje sve ono dobro što smo zajedno sa DPS-om u prethodne dvije decenije uradili“, kazao je Brajović.

Bonus video: