Brajović: Podgorica dočekuje svoj praznik motivisanija i sigurnija nego ikad u uspjeh svog evropskog progresa

"Podgorica je iskoristila ponuđeno, oslonila se na sopstveno, i za vrlo kratko vrijeme doživjela suštinski i vizuelni preobražaj"
195 pregleda 2 komentar(a)
Brajović, Foto: Boris Pejović
Brajović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 18.12.2018. 15:15h

Predsjednik Skupštine, Ivan Brajović uputio je čestitku povodom 19. decembra – Dana Glavnog grada.

„U pretprazničnoj novogodišnjoj i božićnoj atmosferi, Podgorica kako dolikuje Glavnom gradu i centru privrednog, ekonomskog i društvenog razvoja, dočekuje svoj praznik motivisanija i sigurnija nego ikad u uspjeh svog evropskog progresa", rekao je Brajović.

Brajović dodaje da, imajući u vidu geografski i geopolitički položaj koji su Glavnom gradu nametnule evroatlantske i evropske integracije, ali i ljudsku, privrednu i svaku drugu infrastrukturu, kao i plodnu saradnju lokalne i državne uprave, te bogatu međunarodnu ekonomsku i diplomatsku saradnju, Podgorica je iskoristila ponuđeno, oslonila se na sopstveno, i za vrlo kratko vrijeme doživjela suštinski i vizuelni preobražaj.

"Zato Vam sa zadovoljstvom i ponosom čestitam Dan Glavnog grada – 19. decembar i ističem da nije bilo lako - od strahovitih razaranja tokom II svjetskog rata, preko mukotrpne ali strpljive izgradnje u drugoj polovini XX vijeka, pa sve do posljednjih decenija tranzicionih izazova – postati moderan evropski grad, a Podgorica je to postala", zaključio je Brajović.

Bonus video: