Protiv kojih poslanika će Pajović podnijeti prijavu?

"Ovo je ozbiljna institucija, sa najvećim stepenom otvorenosti prema javnosti i moja obaveza je da zaštitim Skupštinu od onakvih scena", kazao je Pajović
4 komentar(a)
Darko Pajović, Foto: Boris Pejović
Darko Pajović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 12.07.2016. 15:25h

Predsjednik Skupštine Darko Pajović najavio je da će danas podnijeti prijavu protiv poslanika koji su prošle sedmice izazvali incident u parlamentu.

U ponedjeljak 4. jula, oko 14:45 u Skupštini je došlo do fizičkog i verbalnog obračuna između poslanika DF-a i DPS-a.

Pajović je rekao, imena poslanika biće poznata tokom dana.

On je novinarima u parlamentu kazao da je prijava već spremna, ali da zbog obaveza nije stigao da je preda u periodu u kojem je najavio.

Na pitanje da li će prijavu zbog incideta u parlamentu podnijeti samo protiv poslanika Demokratskog fronta ili i protiv poslanika Demokratske partije socijalista, Pajović je rekao da odgovornot ne dijeli na političke partije, već pojedince.

On je poručio da primitivizam i psovke neće stajati u crnogorskom parlamentu i da nema namjeru da bilo kome dozvoli da na taj način šalju sliku o Skupštini.

"Ovo je ozbiljna institucija, sa najvećim stepenom otvorenosti prema javnosti i moja obaveza je da zaštitim Skupštinu od onakvih scena", kazao je Pajović.

On je kazao da su parlamentarni izbori raspisani u skladu sa zakonom.

"Legitimno je da svaki politički predstavnik smatra da je trebao biti konsultovan, ali predsjednik države nije imao obavezu da bilo koga konsultuje prije raspisivanja izbora", pojasnio je Pajović. Kako je naveo, na današnem Kolegijumu predsjednika Skupštine se razgovaralo o tome da li će biti nastavljeno prenošenje sjednica parlamenta i nakon raspisivanja izbora.

"Konstatovano je da većina ljudi u Kolegijumu podržava nastavak televizijskog prenosa do 31. jula, kada se i završava proljećno zasijedanje", saopštio je Pajović.

On je ukazao na činjenicu da je bila uobičajena praksa da nakon izbora ne postoje televizijski prenosi sjednica parlamenta ali, kako je kazao, u zakonima nema jasnog uporišta i definicija kako prekinuti prenos, da li sa raspisivanjem izbora ili u nekoj drugoj situaciji.

Pajović je saopštio da je Kolegijum njemu ostavio da sam odlučuje o prenosu.

Upitan da je bilo kontakata sa nekim političkim partijama oko stvaranja koalicije, Pajović je rekao da nije i da će Pozitivna izaći samostalno na izbore.

Bonus video: