DPS: U Opštini Kolašin isplaćene plate, a nijesu otklonjene nezakonitosti

Kako piše u saopštenju, izvršna vlast je "plate unaprijedila, a zaboravili su da, pored njihovih plata, postoje i dobitnici "Luča" u osnovnoj i srednjoj školi koje nijesu ni primili, ni nagradili"
83 pregleda 2 komentar(a)
Opština Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Opština Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 12.07.2016. 13:31h

Lokalna uprava u Kolašinu je trenutno najuspješnije preduzeće na sjeveru Crne Gore kad je u pitanju redovnost i dinamika isplate zarada. To se , između ostalog, navodi u saopštenju Opštinskog odbora (OO) Demokratske partije socijalista (DPS).

Iz ste stranke navode kako su u kolašinskoj Opštini nedavno isplaćene dvije plate i "a da nijesu otklonjene nezakonitosti na koje je ukazao kontrolor postavljen po leks specijalisu".

"Kršeći zakon, bez supotpisa, požurili su da obračunaju i isplate zarade, iako se na platnoj listi nalazi ime potpredsjednika Đura Miloševića. Njemu je Upravna inspekcija zabranila da profesionalno obavlja funkciju, jer je, prethodno od istog poslodavca, opštine Kolašin, dobio otpremninu. Platne liste su svetinja, bez obzira što su nezakonito napisane. Potpredsjednik neće da bude volonter po primanjima nego profesionalac po zaradi, učinak je nebitan jer volja građana je tu" navodi se u saopštenju OO DPS.

Lokalna uprava, navode u DPS, "ima pravo da se pohvali kao uspješan poslodavac jer plate isplaćuje redovnije nego mobilni operateri".

Kako piše u saopštenju, izvršna vlast je "plate unaprijedila, a zaboravili su da, pored njihovih plata, postoje i dobitnici "Luča" u osnovnoj i srednjoj školi koje nijesu ni primili, ni nagradili".

"Zaboravili su da postoje studenti i da je Kolašin jedina opština koja ne stipendira svoje studente, kao ni NVO sektor. Da postoje neki putevi ka selima i katunima do kojih nije ni pokušala da stigne opštinska "mašina". Da postoji turistička sezona koju bi trebalo podržati manifestacijama i događajima. Zaboravljaju da budžet nije samo servis partijski prečišćenih platnih lista kako trenutno funkcioniše u Kolašinu, tvrde u OO DPS.

Bonus video: