Jelići su kod specijalnog tužioca za organizovani kriminal

Krivična prijava protiv bračnog para Jelić podnijeta je jer je Vukica svog supruga Zorana prije četiri godine zaposlila kao savjetnika na sistematizovano radno mjesto a da on nije dolazio na posao iako je cijelo vrijeme primao platu
75 pregleda 0 komentar(a)
Vukica Jelić, Zoran Jelić, Foto: Arhiva Vijesti
Vukica Jelić, Zoran Jelić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 12.07.2016. 18:02h

Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal preuzelo je krivičnu prijavu protiv bivše direktorice Zavoda za zapošljavanju Vukice Jelić i njenog supruga i donedavnog savjetnika u Zavodu Zorana Jelića, kazao je direktor Zavoda Rade Milošević koji je i podnio prijavu.

On je u Zavodu održao zajedničku konferenciju za novinare sa ministrom rada i socijalnog staranja Borisom Marićem, koji mu je pružio punu podršku u daljem radu i da od svih službenika Zavoda zatražio da obavljaju svoj posao u skladu sa zakonom. Marić je kazao da je veoma zadovoljan profesionalnim radom Miloševića u Zavodu.

Krivična prijava protiv bračnog para Jelić podnijeta je jer je Vukica svog supruga Zorana prije četiri godine zaposlila kao savjetnika na sistematizovano radno mjesto a da on nije dolazio na posao iako je cijelo vrijeme primao platu.

Marić je naveo da je radno mjesto na kojem je bio Jelić do kraja maja ove godine sistematizovano i da je on morao dolaziti svaki dan na posao i upisivati se kao i ostali zaposleni. On je naveo da se Jelić mogao zvanično zaposliti kao profesionalni poslanik, i da je nevjerovatno kako im je palo na pamet da uzimaju nečije radno mjesto u Zavodu kako bi primao platu bez dolazaka na posao.

Ministar je naveo da je time napravljena finansijska šteta Zavodu koja će mora biti nadoknađena.

Milošević je kazao da je ministru Mariću predstavio svu dokumentaciju, koju je i poslao tužilaštvu iz koje se nesporno jasno da je Jelić redovno priomao zarade ali da nije dolazio na posao i da nema dokaza o njegovom radnom učinku. On je naveo i da nije tačno da je njegova prijava protiv Jelića odbačena, već da je obaviješten da je Vrhovno državno tužilaštvo proslijedilo Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal.

On je kazao i da je pokrenuo postupak protiv službenice Zavoda Zorice Sredanović zadužene za rad pres službe, koja se preko službenog mejla dopisivala sa Jelićima o njegovim aktivnostima.

Na pitanja "Vijesti" da li je to što je predsjednik Filip Vujanović poranio sa raspisivanjem parlamentarnih izbora znači da Zavod neće moći da realizuje planirane projekte zapošljavanja visokoškolaca, asistenata u nastavi i druge jer izborni zakon zabranjuje takva zapošljavanja nakon raspisivanja izbora, Milošević je kazao da je tražio pravno mišljenje o tome i da prema njemu može da nastavi projekte koji su započeti prije raspisivanja izbora.

"Nijedan projekat neće biti obustavljen, jer su aktivnosti na njima započete prije odluke o raspisivanju izbora", kazao je Milošević.

Bonus video: