SAD čestitale Crnoj Gori Dan državnosti

"Vaša zemlja je zavrijedila članstvo u NATO-u sprovodeći teške unutrašnje reforme i ne oklijevajući da pokaže lidersku ulogu u pitanjima regionalne i globalne bezbjednosti"
76 pregleda 19 komentar(a)
Barak Obama, Milo Đukanović, Foto: Gov.me
Barak Obama, Milo Đukanović, Foto: Gov.me
Ažurirano: 12.07.2016. 05:29h

Američki državni sekretar Džon Keri uputio je u ime predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Baraka Obame čestitku građanima Crne Gore povodom Dana državnosti, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

"U ime predsjednika Obame i američkog naroda, građanima Crne Gore upućujem najljepše želje povodom Dana državnosti. Ovogodišnji praznik posebno je značajan jer obilježavate potpisivanje Protokola o pristupu NATO-u. Ovo dostignuće, koje dolazi samo deset godina nakon što ste obnovili nezavisnost, primjer je ogromnog napretka koji je Crna Gora ostvarila u procesu ispunjavanja evro-atlantskih ciljeva. Vaša zemlja je zavrijedila članstvo u NATO-u sprovodeći teške unutrašnje reforme i ne oklijevajući da pokaže lidersku ulogu u pitanjima regionalne i globalne bezbjednosti. Čestitamo vam na vašem impersivnom uspjehu", navodi se u čestitki.

Bonus video: