Pajović: Predaću prijavu zbog incidenta u parlamentu

„Kao predsjednik parlamenta ću, shodno Etičkom kodeksu poslanika – članu 1 kojim se utvrđuju etička načela i standardi ponašanja kojih treba da se pridržavaju poslanici u obavljanju svojih dužnosti, članu 15 – povrede kodeksa i članu 16 -podnošenje prijave i pokretanje postupka, predati prijavu“, pojasnio je Pajović
46 komentar(a)
Darko Pajović, Foto: Boris Pejović
Darko Pajović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 08.07.2016. 19:46h

Predsjednik Skupštine, Darko Pajović saopštio je da će, zbog povrede Etičkog kodeksa, predati prijavu zbog incidenta koji se desio u ponedjeljak u parlamentu i izvinio se javnosti zbog, kako je kazao, nemilih scena.

U ponedjeljak je oko 14:45 u Skupštini je došlo do fizičkog i verbalnog obračuna između poslanika DF-a i DPS-a.

On je, na početku današnje sjednice, kazao da su na kolegijumu imali različita razmišljanja na temu odnosa prema incidentu u Skupštini.

„Kao predsjednik parlamenta ću, shodno Etičkom kodeksu poslanika – članu 1 kojim se utvrđuju etička načela i standardi ponašanja kojih treba da se pridržavaju poslanici u obavljanju svojih dužnosti, članu 15 – povrede kodeksa i članu 16 -podnošenje prijave i pokretanje postupka, predati prijavu“, pojasnio je Pajović.

On se izvinio javnosti zbog nemilih scena u parlamentu i „jedne ne dobre slike koju smo poslali iz ovog doma“.

On je poručio da vjeruje da je crnogorski parlament uvijek bio mjesto odgovornih ljudi, koji su na odgovoran način reprezentovali stavove i interese onih koji su ih birali.

Kako je kazao Pajović, urađen je ogroman posao u prethodnih 35 dana, otkad se promijenio predsjednik parlamenta.

„Moramo svi zajedno raditi da jedan dan, koji nije bio dobar u radu parlamenta i koji smo nazvali kako smo nazvali, ne poništi sve ono dobro što smo uradili u prethodnom periodu“, naveo je Pajović.

On je pozvao sve da u narednom periodu doprinesu da parlament ostane ono što je bio.

„Nećemo ga nazvati domom lordova, ali ga hoćemo nazvati domom odgovornih predstavnika građana ove države, ma kojoj vjeri, naciji i političkoj partiji pripadali“, kazao je Pajović.

Bonus video: