Đukanović poučio Pajovića: Vrati ugled Skupštini

“Ne čini niko dobru uslugu onima koji ugrožavaju dignitet te institucije time što im to tolerišu da to rade dalje. Veliko je pitanje kako se u svemu tome snalazila uprava parlamenta u prethodnom personalnom sazivu a vidjećemo kako se snalazi i u ovom. Mi sve svodimo na pitanje krivične odgovornosti, ali ona nije prevashodno ono o čemu bi uprava parlamenta trebalo da vodi računa”, rekao je Đukanović
108 pregleda 32 komentar(a)
Milutin Simović, Darko Pajović, Foto: Luka Zeković
Milutin Simović, Darko Pajović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 07.07.2016. 06:43h

Premijer Milo Đukanović poručio je predsjedniku Skupštine Darku Pajoviću da bi trebalo da zaštiti ugled parlamenta.

“Uprava parlamenta bi trebalo da zaštiti dignitet jedne važne državne institucije i u tome treba da joj pomogne i Poslovnik i Kodeks kojim se reguliše moralna i politička odgovornost poslanika koji čine državni parlament”, rekao je premijer tokom boravka u Bijelom Polju.

On je poručio da bi svako ko ugrožava autoritet Skupštine trebalo da bude adekvatno sankcionisan, podsećajući da to predviđaju Kodeks i Poslovnik.

“Ne čini niko dobru uslugu onima koji ugrožavaju dignitet te institucije time što im to tolerišu da to rade dalje. Veliko je pitanje kako se u svemu tome snalazila uprava parlamenta u prethodnom personalnom sazivu a vidjećemo kako se snalazi i u ovom. Mi sve svodimo na pitanje krivične odgovornosti, ali ona nije prevashodno ono o čemu bi uprava parlamenta trebalo da vodi računa”, rekao je Đukanović.

On je optužio Demokratski front da je pokušavao da napravi vaninstitucionalni prevrat i uzme vlast bez izbora.

”Kada je to propalo, vratili su se u parlament sami najavljujući da žele da atmosferu ulice prenesu u parlament”, dodao je.

U Skupštini Crne Gore u ponedjeljak je ponovo umalo izbjegnuta tuča poslanika DF-a i DPS-a, a i ovog puta, kao i prije mjesec i po, čule su se vulgarne i uvredljive riječi od obje strane. “Fukaro”, “lažeš kao pas”, “udbašu”, ”sram te bilo”, “j...ti mater”. To su samo su neke od psovki koje su razmijenili poslanici DPS-a Obrad- Mišo Stanišić, DF-a Branko Radulović, Janko Vučinić i Milan Knežević. Stanišić, Radulović i Vučinić su i 14. maja, kada je takođe umalo izbjegnuta tuča, bili akteri incidenta.

Bonus video: