Vujanović: Saradnja sa Rusijom u interesu obje države

Vujanović je danas primio novoimenovanog ambasadora Crne Gore u Ruskoj Federaciji, Igora Jovovića, na završni razgovor pred preuzimanje dužnost
6 komentar(a)
Ažurirano: 06.07.2016. 12:20h

Odnosi Crne Gore i Rusije imaju bogatu i više od tri vijeka dugu tradiciju, a usporavanje saradnje posledica je postojećeg geopolitičkog konteksta, kazao je crnogorski predsjednik Filip Vujanović, saopštavajući spremnost Crne Gore da se to prevaziđe u zajedničkom interesu.

Vujanović je danas primio novoimenovanog ambasadora Crne Gore u Ruskoj Federaciji, Igora Jovovića, na završni razgovor pred preuzimanje dužnosti.

„Vujanović je konstatovao da odnosi Crne Gore i Rusije imaju bogatu i više od tri vijeka dugu tradiciju sa mogućnošću i zajedničkim interesom za dalje unapređenje u brojnim oblastima. Konstatovao je da je izvjesno usporavanje saradnje posledica postojećeg geopolitičkog konteksta saopštavajući spremnost Crne Gore da se to prevaziđe u zajedničkom interesu i za dobro građana obje države“, kaže se u saopštenju.

Vujanović je ocijenio da je u tom smislu novoimenovanog ambasadora od posebnog značaja, očekujući njegov puni doprinos.„Jovović je iskazao spremnost da se maksimalno posveti uspješnosti njegove diplomatske misije".

"Predsjednik je saopštio poštovanje rada dosadašnjeg ambasadora Crne Gore u Rusiji Zorana Jocovića koji je svoju dužnost obavljao sa maksimalnom odgovornošću“, navedeno je u saopštenju.

Bonus video: