Usupašvili: Prijemom Crne Gore u Nato rastu i šanse Gruzije da postigne isti cilj

"Sagovornici su istakli da je poziv Crnoj Gori i potpisivanje Protokola o pristupanju Crne Gore NATO snažna poruka potvrde politike “otvorenih vrata”, kaže se u saopštenju
65 pregleda 4 komentar(a)
Darko Pajović, Foto: Skupština.me
Darko Pajović, Foto: Skupština.me
Ažurirano: 04.07.2016. 11:52h

Gruzija želi jak NATO, a prijemom Crne Gore rastu i šanse Gruzije da postigne isti cilj, rekao je danas predsjednik parlamenta David Usupašvili.

On je danas u Tbilisiju razgovarao sa predsjednikom crnogorske Skupštine Darkom Pajovićem.

Pajović je uputitio čestitke za organizaciju najvećeg, godišnjeg zasjedanja Parlamentarne skupštine OEBS-a, naročito u ovom izazovnom periodu po pitanju bezbjednosti cijele Evrope.

Pajović se zahvalio na pozitivnim porukama iz Gruzije po pitanju pristupanja Crne Gore Alijansi, jer je u ovom procesu jako važno da se države aspiranti međusobno podržavaju i pokazuju da mogu biti kredibilni partneri.

"Sagovornici su istakli da je poziv Crnoj Gori i potpisivanje Protokola o pristupanju Crne Gore NATO snažna poruka potvrde politike “otvorenih vrata”, kaže se u saopštenju.

Na sastanku je izražena nada da će predstojeći Samit u Varšavi poslati pozitivnu političku poruku Gruziji, zbog njihovog doprinosa evroatlantskoj bezbjednosti i posvećenosti NATO-u.

Kako je saopšteno, Usupašvili je čestitao Pajoviću i Crnoj Gori na pozivu za članstvo u NATO, ocjenjujući da je to veliki uspjeh Crne Gore.

"Gruzija želi jak NATO, a prijemom Crne Gore rastu i naše šanse da postigne isti cilj. Crna Gora i Gruzija imaju zajedničke prioritete, integracije u EU i NATO, jačanje demokratskih institucija i vladavinu prava", kazao je Usupašvili.

Bonus video: