Vujović: Opravdan strah DPS-a od Tužilaštva

Vujović napominje da nije
 čudno da DPS kreće u obračun sa institucijom "koja privodi pravdi organizovane kriminalne grupe..."
0 komentar(a)
Ivan Vujović, Foto: Sdp.co.me
Ivan Vujović, Foto: Sdp.co.me
Ažurirano: 03.07.2016. 12:35h

SDP je zabrinut zbog informacija koje su se pojavile u javnosti da Vijeće za nacionalnu bezbjednost kao ključnu prepreku borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala vidi Državno tužilaštvo i Specijalnog državnog tužioca, saopštio je Ivan Vujović, funkcioner te partije.

"Ukoliko je ta informacija tačna, a nema puno razloga da se sumnja u njenu vjerodostojnost, to će biti samo potvrda onoga što je SDP već najavio - da je vrh DPS, u strahu od autonomnog i efikasnog rada Tužilaštva, krenuo u obračun sa ovom institucijom.
Ovo je samo kontinuitet opstrukcija Tužilaštva od strane DPS i njihovih javnih i tajnih eksponenata, koji je svoj iskaz već imao u sprječavanju formiranja specijalnog policijskog tima i skandaloznih optužbi direktora Uprave policije na račun Specijalnog tužioca povodom slučaja nestanka dokaza u jednom važnom predmetu.
Vijeće za nacionalnu bezbjednost, inače pod direktnom kontrolom Mila Đukanovića, očigledno sada staje na prvu borbenu liniju opstrukcije državnog Tužilaštva, odnosno rušenja ove Ustavne institucije kao samostalnog organa i ključnog u jačanju vladavine prava", navodi Vujović.

On dodaje da nije
 čudno da DPS kreće u obračun sa institucijom "koja privodi pravdi organizovane kriminalne grupe na čijem su čelu funkcioneri ove partije".

"Novi tužilački tim je otkrio pipke visoke korupcije i kriminala u samom vrhu DPS-a pa je strah od daljih akcija Tužilaštva sasvim opravdan.
SDP je svjestan da je suočavanje sa pravdom noćna mora pojedinaca i određenih struktura u DPS koji svojom finansijskom pohlepom i gramzivošću kompromituju državu Crnu Goru ali i mnoge časne ljude u samom DPS-u.
SDP poziva svu slobodnu javnost i sve demokratske snage, kao i međunarodnu zajednicu da ne dozvole zarobljavanje i urušavanje još jedne institucije i njeno stavljanje pod direktnu kontrolu onih koji misle da su vlasnici Crne Gore.
Onaj koji je ujedinio funkcije predsjednika države, Skupštine i Vlade želi potpunu kontrolu svega u Crnoj Gori kako bi nastavio da krčmi narodnu imovinu bez straha od zakona i istinski autonomnih i slobodnih institucija.
", zaključuje Vujović

Bonus video: