Đukanović o slučaju Ramada: Žele da proizvedu novi medijski skandal

"Nije profesionalno iznositi podatke u javnost za koje nijeste ovlašćeni", rekao je Đukanović
71 pregleda 127 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Biro za odnose sa javnošću
Milo Đukanović, Foto: Biro za odnose sa javnošću
Ažurirano: 01.07.2016. 17:25h

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović ocijenio je da je objavljivanje informacije da je partijski skup Socijaldemokrata (SD) u hotelu Ramada plaćen državnim novcem urađen sa namjerom da se proizvede novi politički i medijski skandal.

On je kazao da ostaje pri istom stavu od ranije, kada je riječ o slučaju “Ramada”, jer se podrazumijeva profesionalni kodeks u svakom poslu.

“Da li mislite zaista da je normalno da neko zarad političke potrebe ili potrebe političke partije neovlašćeno daje informacije koje se tiču poslovanja tog preduzeća javnosti? Kazao sam u parlamentu da je riječ o privatnom poslodavcu koji je uradio nešto u njegovoj nadležnosti. Ali sam tada kazao i da bih isto to uradio kada bi se neko u Vladi ponio suprotno svojim obavezama sa željom da doprinese nekoj medijskoj atrakciji”, kazao je Đukanović odgovarajući na pitanje TV Vijesti.

Javnost je u prethodnom periodu, kroz reagovanja poslanika Mladena Bojanića, upoznata sa slučajem u kojem je skup Socijaldemokrata, partije Ivana Brajovića, u hotelu "Ramada“ navodno plaćen iz sredstava Direkcije za željeznice Crne Gore.

On nije odgovorio na pitanje da li takvom izjavom podređuje javni interes partijskom interesu, jer, kako tvrdi, time se bave državni organi.

"Nije profesionalno iznositi podatke u javnost za koje nijeste ovlašćeni", rekao je Đukanović.

Na pitanje smatra li da to nije profesionalno, ako je u pitanju državni novac, premijer je kazao da ste u tom slučaju u obavezi da obavijestite institucije, a ne medije.

Bonus video: