DPS: Predstavnici opozicije u Vladi ne znaju kakve su im obaveze i zadaci u izvršnoj vlasti

"Nikakvih zloupotreba nema, pa samim tim ne može biti ni dokaza, koliko god se upinjali da ubijede javnost u suprotno. Jasno je to i njima, pa kad ne znaju šta će, onda im u pomoć priskaču Rakčević i Lekić svojim izjavama i intervjuima, neutemeljenim ocjenama i argumentima"
6 komentar(a)
DPS LOGO , Demokratska partija socijalista, Foto: Arhiva "Vijesti"
DPS LOGO , Demokratska partija socijalista, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 24.06.2016. 16:12h

Miodrag Lekić, Žarko Rakčević, Milorad Vujović, kao i drugi predstavnici opozicije u državnim organima na raznim nivoima, vjerovatno smatraju da će učestalošću medijskih nastupa i ponavljanjem teza o navodnim zloupotrebama u korist DPS, nadomjestiti jalovost svojih tvrdnji o neregularnostima u radu Vlade, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

"Svakodnevno ponavljanje priče o opstrukcijama u radu opozicionih ministara i potpredsjednika Vlade, kao i tvrdnje da eto, samo što nijesu došli do nekog epohalnog dokaza, svjedoči o tome da opozicija ne zna zašto je zapravo u Vladi, kakve su im obaveze i zadaci u izvršnoj vlasti. Nikakvih zloupotreba nema, pa samim tim ne može biti ni dokaza, koliko god se upinjali da ubijede javnost u suprotno. Jasno je to i njima, pa kad ne znaju šta će, onda im u pomoć priskaču Rakčević i Lekić svojim izjavama i intervjuima, neutemeljenim ocjenama i argumentima, kao i njima naklonjeni opozicioni mediji. Sva ta priča je zapravo potraga za alibijem pred još jednim njihovim izbornim porazom u oktobru", kazali su iz DPS.

Oni su dodali da umjesto da rade redovne poslove iz nadležnosti resora kojima rukovode, predstavnici opozicije vode kampanju, najočiglednije zloupotrebljavajući državne resurse u predizbornu svrhu.

"A što se regularnosti izbora tiče, nju sigurno neće ocjenjivati Miodrag Lekić iz samododijeljene pozicije vrhovnog moralnog sudije, već za to postoje zakoni i standardi, postoje nadležne institucije, međunarodne i domaće posmatračke misije i svi oni subjekti koji su i dosadašnje izbore u Crnoj Gori ocjenjivali demokratskim, legitimnim i uspješno organizovanim. Očigledno je da bi za Lekića i njegove koalicione partnere jedino bili prihvatljivi rezultati izbora na kojima bi oni pobijedili, što će im ostati samo pusta želja", poručili su iz DPS.

Bonus video: