URA: DPS i DF se hrabre friziranim istraživanjima

"Nijesu očekivali da će predstavnici građanske opozicije u Vladi izbornog povjerenja biti ovoliko aktivni i plodotvorni, pa DPS angažuje svoje spoljne saradnike da zasipaju javnost lažnim istraživanjima. Pokušavajući da zaustavi strepnju svojih funkcionera da će ostati bez pozicija i svega sto su oteli, nastoje da stvore utisak da su i dalje jaki"
22 komentar(a)
Građanski pokret URA, Foto: Građanski pokret URA
Građanski pokret URA, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 24.06.2016. 08:33h

"Pošto su predstavnici građanske opozicije za samo mjesec dana djelovanja u prelaznoj Vladi uspjeli da ogole truli DPS sistem zarobljene države, DPS pokušava da montiranim istraživanjima ubijedi javnost da ne pada. Dok građanska opozicija demonstrira ozbiljnu politiku, pokazuje riješenost da zaustavi neopisivu gramzivost vlasti i upoznaje javnost sa mehanizmima pustošenja države za račun funkcionera koji namiču stanove i apanaže, DF iz fijaska koji je doživio njihovom verzijom protesta pokušava da izađe tonući još više u blato promašene politike i prizemnih manipulacija" saopšteno je iz građanskog pokreta URA..

Oni su kazali da su DPS i DF, partije prošlosti koje su Crnu Goru preskupo koštale i sa kojima ova zemlja nema evropsku budućnost, a da kako kažu nedostatak kredibilne ponude građanima žele da nadomjeste providnim marketinškim trikom - plasiranjem navodnih istraživanja koja treba da pokažu da ovi prvi sigurno osvajaju vlast, a ovi drugi da su glavni u opoziciji.

"Vode se računicom da treba stvoriti sliku o sigurnom pobjedniku i da će tako anulirati svakodnevno srljanje i nesposobnost. Cilj im je samo da zadrže pozicije - ovi prvi da bi nastavili da nas potkradaju, a drugi da bi nastavili da glume borbu za promjene, pošto prvo sačuvaju plate od po 2000 eura i stotine hiljada iz budžeta" saopštili su iz ove partije.

U saopštenju se navodi da se DPS svakodnevno suočava sa primjerima svog kriminalnog poduhvata urušavanja Crne Gore, i da njihovi kako navode znameniti junaci priznaju da su bili šefovi kriminalnih klanova koji su građanima oteli milione, pa zato grčevito traži izlaz.

"Nijesu očekivali da će predstavnici građanske opozicije u Vladi izbornog povjerenja biti ovoliko aktivni i plodotvorni, pa DPS angažuje svoje spoljne saradnike da zasipaju javnost lažnim istraživanjima. Pokušavajući da zaustavi strepnju svojih funkcionera da će ostati bez pozicija i svega sto su oteli, nastoje da stvore utisak da su i dalje jaki. Zato preko svojih medija i analitičara plasiraju frizirana istraživanja u kojima namjerno potcjenjuju sve veću snagu građanske opozicije" kazali su iz URE.

Iz partije su objasnili da se DPS na taj način neće zaustaviti neizbježne promjene, ali da će svi oni koji mu u tome pomažu nepovratno izgubiti kredibilitet.

"Ti isti su, pokušavajući da stvore sliku DPS-a kao sigurnog pobjednika na izborima, i ranije plasirali slična istraživanja koja su se pokazala kao lažna. Tako je jedna domaća NVO koja se bavi "istraživanjima" uoči izbora 2012. DPS i njene koalicione predstavila kao apsolutnog pobjednika sa 47,2 odsto podrške, da bi se ispostavilo da ipak nemaju većinu bez manjinskih stranaka. Na tim izborima su DPS i njeni partneri prvi put poslije 10 godina izgubili apsolutnu većinu. Tadašnjem DF-u su davali 18,5 odsto, a rezultat je bio 23,7. SNP-u su predviđali 14,9, pa se ispostavilo da SNP ima 10,6. Godinu kasnije su predviđali 10 odsto razlike između dva predsjednička kandidata, a rezultat, za koji iz tadašnje koalicije oko DPS-a tvrde da je plod krađe glasova, je bio razlika od svega dva procenta između g. Vujanovića i g. Lekića" istakli su iz ove partije.

Iz partije su zaključili da su još smješniji "istraživači" iz Beograda koje angažuje Nova srpska demokratija (sadašnji DF) koji su juče saopštili isto što i 7. septembra 2015. - DPS i DF su najjače političke grupacije.

"Dan kasnije je Đorđe Vukadinović, onaj isti koji je juče čitao "rezultate", saopštio sljedeće: "Nijesam ja radio istraživanje, niti znam tačno ko ga je radio, ali sam zamoljen da ga predstavim"" kazali su iz URE .

Bonus video: