Park posvećen Baru biće otvoren u turskoj opštini Kučukuju

115 pregleda 3 komentar(a)
Akan Suver, Zoran Srzentić, Foto: Opština Bar
Akan Suver, Zoran Srzentić, Foto: Opština Bar
Ažurirano: 14.06.2016. 12:00h

U turskoj opštini Kučukuju u čast 10 godina obnove nezavisnosti Crne Gore biće otvoren park posvećen Baru, saopšteno je iz Opštine Bar nakon susreta počasnog konzula Crne Gore u Turskoj Akana Suvera i predsjednika Opštine Zorana Srzentića.

Cilj susreta bio je da se razmotre mogućnosti unapređenja saradnje Crne Gore i Turske, da se uspostavi saradnja opštine Bar i jedne turske opštine, te da se konkretizuju buduće zajedničke aktivnosti.

"Predstavljajući grad Bar i njegove osobenosti, Srzentić je ukazao na njegov turistički i privredni potencijal. Počasni konzul Suver je predsjedniku opštine Bar uputio zvaničan poziv da posjeti tursku opštinu Kučukuju gdje će, u čast 10 godina obnove nezavisnosti Crne Gore, biti otvoren park posvećen našem gradu", saopšteno je ovim povodom iz kabineta predsjednika Opštine Bar.

Prema istim navodima, na sastanku su bili i Jusuf Kalamperović, izvršni direktor AD "Port of Adria Sedat Kara" i Ugur Ajdin, pravni zastupnik turske kompanije "Global Investment Holdings".

Bonus video: