Đukanović i Pajović uputili telegrame saučešća povodom napada u Orlandu

Pajovićje istakao da terorizam pogađa svaku državu i ne zna za granice
0 komentar(a)
Barak Obama, Foto: Reuters
Barak Obama, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.06.2016. 16:00h

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović uputio je u ime Vlade Crne Gore i u svoje ime telegram najdubljeg saučešća predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Baraku Obami povodom jučerašnjeg terorističkog napada u Orlandu u kojem su smrtno stradale i teško povrijeđene desetine ljudi.

Vijest o ovom gnusnom činu primljena je sa zaprepašćenjem i osudom i u Crnoj Gori. Iskreno saosjećamo s porodicama nevino stradalih žrtava, i s narodom i Vladom Sjedinjenih Američkih Država, uz uvjerenje da mržnja i fanatizam bilo koje vrste ne mogu ugroziti zajedničke vrijednosti na kojima počiva slobodni svijet“ , navodi se u telegramu predsjednika Vlade Crne Gore.

I predsjednik Skupštine Crne Gore Darko Pajović uputio je telegrame saučešća predsjednicima oba doma američkog parlamenta - predsjedniku Predstavnilkog (Donjeg) doma SAD-a Polu Rajanu i predsjedniku Senata SAD-a (Gornji dom) Džozefu Bajdenu.

U pismu je naveo da je Crna Gora sa iskrenim bolom primila vijest o jučerašnjem terorističkom aktu u noćnom klubu u Orlandu.

Pajovićje istakao da terorizam pogađa svaku državu i ne zna za granice, te "da svi trebamo kombinovanim snagama raditi na osiguranju nade, slobode življenja i budućnosti koja će prevazići teror i strah širom svijeta".

On je naglasio da terorizmu i radikalizmu moramo podići nepremostive granice, te da SAD i međunarodna zajednica u toj misiji se mogu osloniti na Crnu Goru kao partnera i prijatelja.

Bonus video: