Bokeški Forum: Vuk sit, ovce na broju, a budžet Tivta pojeden

Imenovanje Siniše Kusovca iz DPS je već potvrđeno od strane odbornika, dok ta procedura tek treba da se završi za Dejana Maslovara iz SD i trećeg potpredsjednika
76 pregleda 6 komentar(a)
Tivat, Foto: Siniša Luković
Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 08.06.2016. 13:29h

“Bokeški Forum” ocijenio je da je odluka o imenovanju čak tri potpredsjednika Opštine Tivat štetna za interese građana i da se novac koji će se trošiti za plaćanje novih lokalnih funkcionera mogao mnogo korisnije upotrebiti.

DPS je juče na sjednici SO obnarodovao uspostavljanje lokalne koalicije sa SD, a vjerovatno će im se u njoj ubrzo pridružiti i HGI. Stoga je lokalni parlament glasovima odbornika DPS i SD, usvojio odluku da Opština koja u proteklom mandatu nije imala ni jednog, u naredne četiri godine ima čak tri potpredsjednika.

Imenovanje Siniše Kusovca iz DPS je već potvrđeno od strane odbornika, dok ta procedura tek treba da se završi za Dejana Maslovara iz SD i trećeg potpredsjednika kojeg će vjerovatno predložiti HGI.

“Odluka koalicionih partnera predvođenih „čarobnjakom iz Oza“, DPS-om, da tivatska opština ima tri potpredsjednika ogroman je gubitak za budžet Tivta, a samim tim i za građane, koji će direktno iz svog džepa, putem raznoraznih poreza i komunalija, plaćati ovaj kvaziekspertski tim. Naime, tri potpredsjednika koštaće u naredne četiri godine Opštinu Tivat preko 200.000 eura, a njihov broj nesrazmjerno je velik čak i za veće opštine nego što je Tivat,” saopštio je BF ističući da “čak ni crnogorski prenatrpani administrativni kapaciteti, do sad ne poznaju ovakav presedan.”

“Jasno je da se u svemu ovome išlo u susret republičkim izborima, a ceh će platiti građani Tivta. Što se tiče koalicionih partnera njihov dobitak može se okarakterisati narodnom krilaticom: „ I vuk sit i ovce na broju“. Samo što je u ovom slučaju pojeden budžet, koji se prema mišljenju nas iz BF, mogao mnogo pametnije i korisnije utrošiti. Na određene humanitarne akcije, pomoć sportskim klubovima ili kulturnim društvima... Na zaista neophodne djelatnosti, samo ne ovako”, stoji u saopštenju te stranke.

Bonus video: