Pajović: Skupština će ovog mjeseca formirati nova radna tijela za praćenje izbornog procesa

„Pored kontrolne funkcije Skupština Crne Gore treba da preuzme aktivnu ulogu u pravcu postizanja zajedničkog cilja, a to su fer i slobodni izbori u oktobru“, ukazao je Pajović
6 komentar(a)
Ferdinand Nagi, Darko Pajović, Foto: Skupština Crne Gore
Ferdinand Nagi, Darko Pajović, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 06.06.2016. 15:52h

Skupština će ovog mjeseca formirati nova radna tijela za praćenje izbornog procesa i obezbijediti nastavak Parlamentarnog dijaloga, najavio je predsjednik parlamenta, Darko Pajović.

On je danas razgovarao sa ambasadorom Rumunije u Podgorici, Ferdinandom Nagijem.

Iz kabineta predsjednika parlamenta je saopšteno da je Pajović upoznao Nagija sa činjenicom da je Vlada izbornog povjerenja počela da radi, shodno dogovoru od 27. januara, čiji cilj je osim evroatlanskih integracija, politička stabilnost i demokratizacija društva radi bolje kontrole predstojećeg izbornog procesa.

„Pored kontrolne funkcije Skupština Crne Gore treba da preuzme aktivnu ulogu u pravcu postizanja zajedničkog cilja, a to su fer i slobodni izbori u oktobru“, ukazao je Pajović.

On je dodao da će se u tom cilju već u junu formirati nova radna tijela Skupštine za praćenje izbornog procesa, kao i da će parlamentarni dijalog biti nastavljen.

Nagi je, kako se navodi, zahvalio Pajoviću na prijemu i obavijestio ga o skoroj ratifikaciji protokola o ulasku Crne Gore u NATO i u rumunskom parlamentu.

On je kazao je da, pored podrške za punopravno članstvo u Alijansu, Crna Gora u Rumuniji ima partnera i za njen evropski put.

Pajović je, kako se dodaje, Nagiju rekao da cijeni pomoć i podršku budući da je, jedan od važnijih aspekata Crne Gore u narednom periodu, proces evroatlanskih integracija.

Saopštio je i da će, tim povodom, već za dva dana prisustvovati svečanosti povodom prve ratifikacije procesa pristupanja Crne Gore u NATO u Ljubljani.

„To je prva ratifikacija od strane neke druge države“, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su, dodaje se, razgovarali i na temu nedavno završenih lokalnih izbora u Rumuniji i rumunskom iskustvu u predizbornoj kampanji i tokom glasanja.

Bonus video: