Đukanović u Argentini: Položio cvijeće na grob kapetana Miloša Vukasovića

Tokom posjete Argentini, Đukanović će se susresti sa predsjednikom države Maurisijom Makrijem
323 pregleda 31 komentar(a)
Ažurirano: 05.06.2016. 19:52h

Crnogorski premijer Milo Đukanović započeo je višednevnu posjetu Argentini polaganjem cvijeća na grob čuvenog kapetana Miloša Vukasovića na groblju slavnih u Rekoleti, povodom 110. godišnjice od njegovog imenovanja za generalnog počasnog konzula Crne Gore u Argentini.

Prvog dana boravka u Buenos Airesu, Đukanović će učestvovati na osnivačkom Kongresu Saveza crnogorskih zajednica Latinske Amerike, koji će okupiti predstavnike zajednica iz Argentine, Čilea, Perua, Bolivije, Urugvaja i Meksika.

Tokom posjete Argentini, Đukanović će se susresti sa predsjednikom države Maurisijom Makrijem.

"To je prvi bilateralni susret na najvišem nivou, koji će biti prilika za snaženje političkog dijaloga i razmjenu mišljenja o mogućnostima jačanja saradnje između dvije zemlje, u zajedničkom interesu, posebno imajući u vidu da u Argentini živi značajna, veoma cijenjena crnogorska dijaspora", kaže se u saopštenju.

Đukanović će posjetiti i argentinski Savjet za međunarodne odnose – CARI, gdje će imati izlaganje na temu "Regionalna saradnja na postjugoslovenskom prostoru i evropska perspektiva Zapadnog Balkana".

U crnogorskoj ambasadi u Buenos Airesu Đukanović će se susresti sa počasnim konzulima Crne Gore iz Argentine, Čilea, Brazila i Urugvaja.

Galerija

Bonus video: