Đukanović u višednevnoj posjeti Argentini

U sastavu delegacije je i ministar ekonomije Vladimir Kavarić koji će u ime Vlade potpisati Sporazum o ekonomskoj i trgovinskoj saradnji Crne Gore i Argentine sa državnim sekretarom Ministarstva vanjskih poslova i vjera Marijom Kristinom Boldorini
112 pregleda 5 komentar(a)
Dan nezavisnosti, Milo Đukanović, Foto: Biro za odnose sa javnošću
Dan nezavisnosti, Milo Đukanović, Foto: Biro za odnose sa javnošću
Ažurirano: 03.06.2016. 14:24h

Predsjednik Vlade Milo Đukanović otputovaće 4. juna u višednevnu posjetu Argentini.

Kako je saopšteno iz Vlade, prvog dana boravka u Buenos Airesu Đukanović će učestvovati na osnivačkom Kongresu Saveza crnogorskih zajednica Latinske Amerike, koji će okupiti predstavnike zajednica iz Argentine, Čilea, Perua, Bolivije, Urugvaja i Meksika.

U saopštenju se dodaje da će Đukanović položiti cvijeće na grob kapetana Miloša Vukasovića na groblju slavnih u Rekoleti u povodu 110. godišnjice od njegovog imenovanja za generalnog počasnog konzula Crne Gore u Argentini.

"Đukanović će se tokom posjete Argentini susresti sa predsjednikom Maurisijom Makrijem. To je prvi bilateralni susret na najvišem nivou, koji će biti prilika za snaženje političkog dijaloga i razmjenu mišljenja o mogućnostima jačanja saradnje između dvije zemlje, u zajedničkom interesu, posebno imajući u vidu da u Argentini živi značajna, veoma cijenjena crnogorska dijaspora. Đukanović će posjetiti i argentinski Savjet za međunarodne odnose – CARI, gdje će imati izlaganje na temu "Regionalna saradnja na postjugoslovenskom prostoru i evropska perspektiva Zapadnog Balkana". U crnogorskoj ambasadi u Buenos Airesu on će se susresti sa počasnim konzulima Crne Gore iz Argentine, Čilea, Brazila i Urugvaja", saopšteno je iz Vlade.

U sastavu delegacije je i ministar ekonomije Vladimir Kavarić koji će u ime Vlade potpisati Sporazum o ekonomskoj i trgovinskoj saradnji Crne Gore i Argentine sa državnim sekretarom Ministarstva vanjskih poslova i vjera Marijom Kristinom Boldorini.

Bonus video: