Vučurović: Pozitivna sa gazdinog stola dobila više od ostalih

"I pored toga što su neki lideri bivših opozicionih stranaka, poput Miodraga Lekića, mjesecima unazad prijetili kako Darko Pajović i njegova družina neće dobiti mjesta u vlasti, lider Pozitivne će u fotelji predsjednika Skupštine direktno zamijeniti lidera posrnule opozicije i vodećeg ideologa tima B"
84 pregleda 38 komentar(a)
Jovan Vučurović, Foto: Nova srpska demokratija
Jovan Vučurović, Foto: Nova srpska demokratija
Ažurirano: 28.05.2016. 15:00h

Ulaskom u vlast Pozitivne Crne Gore kompletirana je sumorna slika izdaje i prevare koju je počinila bivša opozicija, a dovršen je projekat zbog kojega su pojedini finansijsko-medijski centri moći ušli u formiranje nekih političkih organizacija, saopštio je portparol Demokratskog fronta Jovan Vučurović.

Dodaje da je režimska idila upotpunjena i da se nalazi na vrhuncu.

"Pozitivna CG kao najmarkantniji predvodnik ideje očuvanja vlasti Mila Đukanovića, koju baštine i SDP, Demos i URA, dobila je sa gazdinog stola, razumljivo, više od ostalih. I pored toga što su neki lideri bivših opozicionih stranaka, poput Miodraga Lekića, mjesecima unazad prijetili kako Darko Pajović i njegova družina neće dobiti mjesta u vlasti, lider Pozitivne će u fotelji predsjednika Skupštine direktno zamijeniti lidera posrnule opozicije i vodećeg ideologa tima B koga su u funkciji zaštite Mila Đukanovića okupile ambasade NATO-a u Podgorici", saopštio je Vučurović.

Portparol DF-a ističe da nikad niko opoziciji nije priredio "veće poniženje i toliko nisko pao kao što su to uradili URA, Pozitivna i Demos".

"Odnosno savez Pajović, Lekić i Rakčević. Ali, ta potpuno ista politička matrica, lišena bilo kakvog političkog načela, morala je ipak završiti u krilu Mila Đukanovića, jer sve drugo bi, ipak, bilo neprirodno".

Tvrdi da je sada sve postalo očigledno, a da je plan bio jednostavan.

"Pozitivna podržava Đukanovićevu vladu 27. januara, dio opozicije glumi nervozu zbog takvog poteza Pozitivne, a onda URA, Demos i SDP kreću Pajovićevim putem i zbog veoma konkretnih interesa postaju dio kriminalnog režima. Sve je to, inače, ranije najavio i predsjednik ove Vlade Milo Đukanović kome je bilo jedino važno kako zaustaviti DF i narod koji protestuje širom Crne Gore. On je skicirao ne samo ove sadašnje prilike nego i buduću koaliciju nakon oktobarskih izbora, zbog koje su se njegovi novi partneri unaprijed obavezali da prihvate rezultate kao slobodno iskazanu volju građana", naveo je Vučurović.

Dodaje da će Demokratski front zajedno sa narodom, uraditi sve da razobliči i u konačnom porazi "ovaj politički bućkuriš".

"Crnoj Gori trebaju promjene, a ne učvršćivanje Đukanovićeve diktature kako to zamišljaju novi Đukanovićevi koalicioni partneri", zaključio je Vučurović.

Bonus video: