Brojni zvaničnici čestitali Đukanoviću Dan nezavisnosti

Među prvima „čestitke za dostignuća tokom proteklih deset godina“ uputio je predsjednik Evropske komisije Žan Klod Junker. Takođe, i američki državni sekretar Džon Keri
90 pregleda 17 komentar(a)
Proslava decenije nezavisnosti, Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Proslava decenije nezavisnosti, Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 22.05.2016. 08:37h

Povodom 21. maja – Dana nezavisnosti Crne Gore i decenije obnove nezavisnosti, predsjedniku Vlade Milu Đukanoviću stižu brojne čestitke saopšteno je iz Biroa za odnose sa javnošću.

Među prvima „čestitke za dostignuća tokom proteklih deset godina“ uputio je predsjednik Evropske komisije Žan Klod Junker. Takođe, i američki državni sekretar Džon Keri.

„Prijateljstvo između naše dvije zemlje ostaje snažno, i radujem se napretku vaše zemlje u danima i godinama koje dolaze“, navodi se u pismu Kerija.

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg istakao je da čvrsto vjeruje u nezavisnu Crnu Goru, naglašavajući centralnu ulogu premijera Đukanovića u obnovi nezavisnosti.

„To je omogućilo Crnoj Gori da ponovo odlučuje o svom putu i donosi odluke u sopstvenom interesu. Evroatlantska integracija koju Crna Gora sprovodi je sigurno pravi cilj, najbolji garant mira i prosperiteta vaše zemlje i šireg regiona Zapadnog Balkana“.

Pismo s najboljim željama uputio je i generalni sekretar Savjeta Evrope Torbjorn Jagland.

Čestitke premijeru Đukanoviću uputio je i premijer Rumunije Dacijan Ciolos.

„Koristim priliku da čestitam Crnoj Gori i na finalizaciji pristupnih pregovora sa NATO. Izražavam nadu da će tekući proces ratifikacije u nacionalnim parlamentima biti vrlo brzo finalizovan. Takođe, pozdravljamo otvaranje novih pregovaračkih poglavlja sa EU i ponavljamo našu odlučnost da podržimo pristupni put Crne Gore EU“, navodi se u čestitki Ciolosa.

Najbolje želje povodom Dana nezavisnosti premijeru Đukanoviću uputili su i premijeri Alžira i Tunisa, Abdel Malek Selal i Habib Esid.

Bonus video: