Zeković: Neko namjerno svakoj krađi pokušava dati "crnogorsko lice“

Zeković navodi da ne treba dozvoliti da san svih nas postane plijen jednog ili nekolicine
74 pregleda 9 komentar(a)
Kolašin, zastave, Dan nezavisnosti, Foto: Privatna arhiva
Kolašin, zastave, Dan nezavisnosti, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 21.05.2016. 12:18h

"Na deceniju nezavisnosti Kolašin je prvi put okićen državnim zastavama 21. maja. To je uradila vlast koju čine SDP, DF i SNP koju DPS naziva antidržavnom", saopštio je Bojan Zeković iz SDP-a i dodao da DPS, iako je bio na vlasti od 2006. to nikada nije uradio.

Zeković dodaje da su u DPS-u bili zaokupljeni drugim stvarima.

"Prodavali su nezakonito milione kvadrata državne zemlje, zaduživali nas milione eura, funkcionisali mimo zakona, zapošljavali partijske aktiviste, a ostali dužni radnicima. I dobro je što nijesu takvoj politici davali crnogorski identitet, kao što rade na državnom nivou. Vjerujem da je to značajan razlog zašto jedan broj grđana i danas državu ne doživljava u potpunosti svojom. Izgleda da neko namjerno svakoj krađi pokušava dati „crnogorsko lice“, dok se svaki pokušaj zaustavljanja daljeg potkradanja Crne Gore predstavlja „anticrnogorskim“. Kao da pokušavaju omrznuti Crnu Goru svima koji se od nje nijesu okoristili. Jer jedino se tada oni koji je potkradaju mogu prestavljati njenim zaštitnicima. Danas treba braniti ideju nezavisne Crne Gore od njene kompromitacije", navodi Zeković.

On dodaje da ne treba dozvoliti da san svih nas postane plijen jednog ili nekolicine.

"To što drugi čovjek DPS-a priznaje da je šef organizovane kriminalne grupe, koja je pokrala desetine miliona eura od Crne Gore, nije razlog da podlegnemo tezi o privatnoj državi. To je razlog da se snažnije borimo i ne dozvolimo da u tome uspiju i da pokažemo da je Crna Gora država i onih pokradenih. Oni je svakako više osjećaju svojom od onih koji je potkradaju. Ali se moramo izboriti i da Crna Gora, kroz svoje institucije, pokaže da su više njeni oni pokradeni i oni na marginama, nego oni koji je potkradaju. Od toga zavisi njena stabilnost i nezavisnost. Zato onima koji su prije deceniju bili protiv nezavisnosti i koji bi izabrali druge državne simbole oni državna znamenja u Kolašinu danas ne smetaju. Jer zastavom ne pokrivamo krađu, već se pod njom borimo za javni interes i drugačiji način vladanja. To je važna poruka koja pokazuje kako se osnažuje drzava i vjera u nju. Da je vječna Crna Gora", zaključuje se.

Bonus video: