U Skoplju obilježena desetogodišnjica nezavisnosti Crne Gore

Nakon intoniranja crnogorske i makedonske himne, prisutnima se obratio ambasador Crne Gore u Makedoniji Predrag Mitrović koji je kazao da je Crna Gora veoma ponosna što je prije deceniju, na miran, demokratski i transparentan način, obnovila svoju državnost
242 pregleda 2 komentar(a)
Crnogorska zastava, Crna Gora, Foto: Shutterstock
Crnogorska zastava, Crna Gora, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 20.05.2016. 16:00h

Crnogorska Ambasada u Skoplju organizovala je prijem povodom obilježavanja prve decenije obnove nezavisnosti i hiljadu godina državnosti Crne Gore, kojem su prisustvovali predsjednik Makedonije Đorđe Ivanov, predstavnici zakonodavne, izvršne i sudske vlasti.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija (MVPEI), svečanosti su prisuzstvovali i vjerski vjerodostojnici, predstavnici diplomatskog kora, privrednici, predstavnici crnogorskog iseljeničkog korpusa i istaknuta imena kulturno-umjetničkog života Makedonije.

Nakon intoniranja crnogorske i makedonske himne, prisutnima se obratio ambasador Crne Gore u Makedoniji Predrag Mitrović koji je kazao da je Crna Gora veoma ponosna što je prije deceniju, na miran, demokratski i transparentan način, obnovila svoju državnost.

“On je ukazao na rezulate koje je Crna Gora ostvarila u ovom periodu na evropskom i evroatlanskom putu, naglasivši da smo krajem 2015. godine dobili poziv za članstvo u NATO, a da je juče potpisan Protokol o pristupanju Crne Gore tom savezu”, kaže se u saopštenju.

Mitrović je istakao tradicionalno prijateljstvo i odličnu saradnju Crne Gore i Makedonije koji, kako je naveo, predstavljaju primjer uspješne bilateralne saradnje u regionu.

“U tom kontekstu, on je informisao da je pod pokroviteljstvom predsjednika Ivanova i predsjednika Filipa Vujanovića u toku realizacija zajedničkog projekta postavljanja spomen obilježja Vladimiru i Kosari na Skadarskom jezeru”, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: