"Ako bi se sudilo po pravu, pripadnici DPS kriminalne grupe bi 20 godina nezavisnosti dočekali u Spužu"

Demokrate smatraju da pravosudni sistem Crne Gore nije adekvatno kaznio "korupcionaško-lupešku bandu iz Budve, mada nijesu svi procesi završeni, tako da nećemo prejudicirati konačan ishod istraga i suđenja"
73 pregleda 0 komentar(a)
Filip Vujanović, Foto: Savo Prelević
Filip Vujanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.05.2016. 12:22h

Budvanski odbor Demokrata javno je upozorio predsjednik države Filipa Vujanovića da se slučajno ne usudi da pomiluje bilo kojeg "pripadnika tzv. Budvanske DPS kriminalne grupe", a povodom deset godina nezavisnosti, 1000 godina državnosti, ili bilo kojim drugim povodom.

"Građani Budve i Crne Gore, Opštinski odbor Demokrata Budva želi javno upozoriti Filipa Vujanovića, čovjeka koji formalno pokriva funkciju Predsjednika države, da se slučajno ne usudi da pomiluje bilo kojeg pripadnika tzv. Budvanske DPS kriminalne grupe, a povodom deset godina nezavisnosti, 1000 godina državnosti, ili bilo kojim drugim povodom", navodi se u saopštenju budvanskih Demokrata.

U saopštenju se dodaje da Vujanoviću lako idu pomilovanja, najčešće pogrešnih ljudi, a i očigledno je da mu ne treba poseban i formalan povod za te "nečasne "posliće" koje obavlja."

"Takođe, ako uopšte Vujanović i razmatra tako nešto, dužno smo mu javno skrenuti pažnju da su skoro svi optuženi njegovi partijski drugovi, a većina i lični prijatelji, te da su optužena gospoda priznali teška krivična djela koja su im stavljena na teret, i kao posledica priznanja predložene su male kazne, koje su nerijetko ispod propisanog zakonskog minimuma za počinjena i priznata krivična djela", navodi se u saopštenju.

Demokrate smatraju da pravosudni sistem Crne Gore nije adekvatno kaznio "korupcionaško-lupešku bandu iz Budve, mada nijesu svi procesi završeni, tako da nećemo prejudicirati konačan ishod istraga i suđenja."

"Vujanoviću, iako ste nelegitimni predsjednik Crne Gore, do sada ste uspjeli, nebrojeno puta da zacrvenite svakog čestitog građanina, počevši od noći kada Vas je premijer Đukanović gurao na binu da proglasite pobjedu na izborima koje ste izgubili, mada svakako i prije toga, preko tragi-komičnih slika susreta sa svjetskim državnicima, čuvenog zvona na Wall Street-u, potvrde Vašeg prisustva, pa neodlaženja na proslavu povodom 70 godina pobjede nad fašizmom, itd, itd. Vujanoviću, u Budvi je od strane Vaših partijskih drugova pokradeno toliko novca da uopšte ne znamo da li će se, i kada, Budva od toga lupežanja oporaviti. Kako je krenulo, pokradene novce građani Budve nikad neće vijdeti, a o adekvatnim kaznama za počinioce tih nedjela da i ne pričamo. I još samo fali, gospodine Vujanoviću, da ih pomilujete, i to bi svakom građaninu Budve i Crne Gore upotpunilo sliku, prije svega o Vama lično, ali i o instituciji koju nezasluženo danas predstavljate. Vujanoviću, ako bi se sudilo po pravu i pravici, veliki broj pripadnika tzv. Budvanske DPS kriminane grupe bi i naredni jubilej, na primjer 20 godina nezavisnosti, dočekali u Spužu, naravno, bez prava na pomilovanje", poručile su budvanske Demokrate.

Bonus video: