Danilović: Nećemo biti klimoglavci, posljednja ponuda Đukanoviću

"U ovih pet mjeseci naši ministri mogu uraditi najbolje, odraditi kontrolu, ne dopustiti da se rade nedopustive stvari", naveo je Danilović, prenosi portal RTCG
80 pregleda 53 komentar(a)
Goran Danilović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Goran Danilović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 12.05.2016. 19:04h

Pet predstavnika opozicije u prelaznoj Vladi obavljaće funkcije u skladu sa zakonom i Ustavom i neće od predsjednika Vlade Mila Đukanovića tražiti upustva za rad, kazao je funkcioner Demosa Goran Danilovć, gostjući u emisiji "U Centar", Televizije Crne Gore, prenosi portal RTCG.

Danilović je poručio i da pet predstavnika opozicije u Đukanovićevoj vladi neće biti klimoglavci.

Danilović je saopštio da su politički predstavnici Demosa, URA i SDP, premijeru Milu Đukanoviću uputili posljednju ponudu za kandidate u prelaznoj Vladi, a već sjutra očekuju sjednicu parlamenta.

Danilović je ponovio da je su lideri GP URA, Demos-a i SDP-a Žarko Rakčević, Miodrag Lekić i Ranko Krivokapić predložili premijeru Milu Đukanoviću da kandidat za ministra poljoprivrede bude profesor Milenko Popović, a Miodrag Vujović kandidat za vicepremijera.

On je kazao i da je to posljednja ponuda ta tri politička subjekta.

"Ne odustajemo. Naš predlog je upućen i zahtjev da Skupštinu počnemo sjutra u 12 časova", kazao je Danilović i dodao da večeras očekuju Đukanovićev odgovor. On vjeruje i da se posljednjim potezima odugovlači ulazak opozicije u Vladu. Bezbrižan sam, ovo je naša posljednja ponuda, neće biti druge", naveo je Danilović i poručio da je Đukanovićevo današnje pismo bilo ultimativno, prenosi portal RTCG.

On je rekao i da sjednica Skupštine može biti završena i sjutra. "Mislim da će ovih pet ljudi biti na visini zadatak. Ne mislim da bih trebalo da imam kompleks niže vrijednosti u odnosu na one koje tamo već imamo", ističe Danilović.

On je kazao i da će predstavnici opozicije u Vladi raditi u skladu sa zakonom i Ustavom. "Sasvim je sigurno to nijesu klimoglavci koji će predsjedniku Vlade svako jutro na telefon tražiti upustvo šta da rade", kazao je Danilović i dodao da za pet mjeseci opozicioni ministri mogu da urade dovoljno. Učiniće kako kaže sve da naredni izbori budu fer i slobodni.

"U ovih pet mjeseci naši ministri mogu uraditi najbolje, odraditi kontrolu, ne dopustiti da se rade nedopustive stvari", naveo je Danilović, prenosi portal RTCG.

Funkcioner DEMOS-a je kazao i da će pet ministara zajednički dogovarati poteze u Vladi. Danilović je ponovio da mu je žao što u prelaznoj Vladi neće biti SNP-a.

Bonus video: