DF: Hoće li tužilaštvo Aleksandri Vuković odrediti "stavljanje u zatvor"?

Iz DF su kazali da je čak i tužiocu Romini Vlahović bilo neprijatno da posmatra urušavanje optužnog predloga kao posljedicu davanja lažnog svjedočkog iskaza Aleksandre Vuković
3421 pregleda 4 komentar(a)
Lideri DF Nebojša Medojević, Andrija Mandić i  Milan Knežević, Foto: Savo Prelević
Lideri DF Nebojša Medojević, Andrija Mandić i Milan Knežević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.12.2018. 10:22h

Nakon jučerašnjeg ročišta u Osnovnom sudu i još jednom odgledanog snimka na kojem se jasno vidi da je poslanica Aleksandra Vuković dala lažan svjedočki iskaz, pozivamo tužilaštvo da se izjasni da li će protiv nje pokrenuti postupak i odrediti joj “stavljanje u zatvor” najduže do dva mjeseca, saopšteno je danas iz Demokratskog fronta (DF).

"Skandalozno umetanje poslanice Vuković u optužni predlog i njen pristanak da učestvuje u sramnoj montaži protiv poslanika DF- a juče je razobličen do društveno političke parodije. Ako bi sad primijenili zakonsku analogiju u slučajevima Nebojše Medojevića i Milana Kneževića, koji su za razliku od Aleksandre Vuković govorili istinu, onda bi bilo logično da tužilaštvo imenovanoj osobi prekvalifikuje status iz oštećene u osumnjičene za davanje lažnog svjedočkog iskaza. Neko ko se u svojim parlamentarnim nastupima konstantno poziva na etiku, estetiku, pravo, čast i obraz, kao sto to radi poslanica Vuković, najmanje što bi trebala da uradi jeste da podnese ostavku i izvini se poslanicima DF-a što je iz samo njoj poznatih razloga pristala da bude ženski Saša Sinđelić", navodi se u saopštenju DF.

U saopštenju se dodaje da je čak i tužiocu Romini Vlahović bilo neprijatno da juče posmatra urušavanje optužnog predloga kao posljedicu davanja lažnog svjedočkog iskaza Aleksandre Vuković, tako da se stekao utisak da je jedva čekala da se završi ročište.

"Najmanje što bi pomenuta poslanica trebalo da uradi poslije jučerašnjeg dana jeste da se izvini poslanicima DF- a i podnese ostavku. Neko ko se u svojim nastupima konstatno poziva na etiku, estetiku, porodično vaspitanje, intelektualno nasljeđe, i sve to začini citatima sa Wikipedie, mora preuzeti javnu odgovornost i objasniti zašto je i po čijem nalogu pristala da lažno optuži poslanike DF-a. Činom javnog priznanja poslanica Vuković bi makar malo amortizovala urušavanje svog ličnog i profesionalnog integriteta koji je se od juče našao pod udarom krivično pravnog cunamija koji joj se vraća poput loše karme", rekli su iz DF.

Bonus video: