Lazović: Socijaldemokrate su primjer stabilne politike u Crnoj Gori

Lazović je kazao i da su vodeći članovi partije nastavili sa dosljednom politikom
19 komentar(a)
Vujica Lazović, Foto: Socijaldemokrate
Vujica Lazović, Foto: Socijaldemokrate
Ažurirano: 22.04.2016. 11:31h

Potpredsjednik Socijaldemokrata Crne Gore Vujica Lazović sastao se danas sa delegacijom Evropskog foruma za demokratiju i solidarnost, koju predvodi Jan Marinus Wiersma, potpredsjednik Evropskog foruma za demokratiju i solidarnost. Na sastanku je u fokusu bila razmjena mišljenja u cilju realne ocjene stanja socijaldemokratije u Crnoj Gori, te koliki uticaj i kakvu ulogu imaju partije socijaldemokratske orijentacije u unapređenju društva.

Kako navode iz SD, tokom sastanka su razmijenjena i mišljenja o aktuelnoj društveno-političkoj situaciji u Crnoj Gori, aktuelnim promjenama na državnom vrhu, kao i uticaju Socijaldemokrata u očuvanju stabilnosti rada Vlade.

Lazović je kazao i da su vodeći članovi partije nastavili sa dosljednom politikom.

„Ono što sve vodeće socijaldemokratske partije imaju zajedničko i što iznova privlači glasače je dosljedna politika i realni uspjesi, te realizovana obećanja data građanima. Primjeri partija koje vode populističku politiku u smislu protesta a bez konkretnih rješenja nailaze na sve veće neodobravanje, što su potvrdili i izbori u Tivtu. Angažovanost naših predstavnika u Vladi za napredak Crne Gore građani vide, pa samim tim je za očekivati što raste i povjerenje građana u Socijaldemokrate.“

Među članovima delegacije bili su i Knut Flekenstajn, potpredsjednik Grupe socialista i demokrata u Evropskom parlamentu i Hanes Svoboda, bivši šef Grupe socijalista i demokrata u Evropskom parlamentu, sa kojima su predstavnici Socijaldemokrata razgovarali i o procesu integracija regiona u međunarodne organizacije, s posebnim akcentom na integracije u EU, gdje je zaključeno da Crna Gora prednjači u odnosi na region.

“Napredak Crne Gore u odnosu na zemlje u regionu možemo povezati sa posvećenošću i temeljnim radom u procesu integracija. Postignut je napredak u jačanju saradnje između vladinih i organizacija civilnog društva i napravljeni su važni koraci u usklađivanju niza zakonskih okvira s evropskim standardima, tako da možemo reći da je Crna Gora spremna preuzeti obaveze članstva u pogledu većine poglavlja pravne tekovine EU.”, naglasio je Lazović.

Bonus video: